Het laatste nieuws en ouder

Ysbrand Endt en Frans Budel winnen Globe40

17 maart 2023 - Een wedstrijd rond de wereld, in 8 etappes, binnen negen maanden... Op de avond van 15 maart voeren Ysbrand en Frans met hun boot Sec Hayai als 2e over de finish. Ze eindigden daarmee ze op een eerste plaats overall in de Globe40. Aan de start waren zeven Class40's, een Franse monohull speciaal ontworpen voor offshore varen. Met zijn lengte van 12,19m boudt de boot het midden tussen de bekende Mini's 650 (6.50m) en de 60ft Imoca's (18.24m).


Klassengrens ORC 1 en 2 bijgesteld

15 maart 2023 - Na analyse van de nieuwste update van de Nederlandse vloot heeft de Technische Commissie besloten de klassengrens te wijzigen van 535 naar 532 met als doel dat er zoveel mogelijk boten in de beoogde klasse blijven. Deze klassengrenzen gelden in voor de Nederlandse Kampioenschappen en voor de jaarprijzen ORC 1 tot en met 4.


Mogelijke wijziging ORC Certificaat 2023

15 maart 2023 - Ook al heeft u niets veranderd aan uw boot, uw ORC Certificaat kan ietwat gewijzigd zijn buiten vorig jaar. Er zijn twee belangrijke veranderingen binnen het ORC. De eerste heeft te maken met de klassengrenzen. Waar deze voorheen gebaseerd waren op GPH, gebeurd dit nu op APH. Ten tweede kan uw certificaat wijzigen als gevolg van een verandering in de ORC Formule.


International Women's Day

8 maart 2023 - Op deze International Women’s Day zijn wij als Noordzee Club bestuur zeer blij dat we sinds het 75-jarig jubileumjaar, voor het eerst meer vrouwelijke dan manlijke bestuurders hebben. Het aantal vrouwelijke leden blijft jammer genoeg ver achter, namelijk nog geen 6 procent van het totaal aantal leden. Maar we zijn er trots op en hopen dat dit getal in de nabije toekomst snel zal stijgen. Zodat het niet alleen vandaag Vrouwendag is, maar elke dag!


ORC samenwerking Noord Europa

24 februari 2023 - De Northern Offshore Sailing Federation (NOSF) vergaderde afgelopen weekend in de Kieler Yacht Club. Tijdens dit informele ORC overleg tussen 9 Noord Europese landen besprak men de planning van toekomstige evenementen en mogelijke submissions (voorgestelde verbeteringen) richting het ORC en World Sailing.