2022 Juryprijzen

23 november 2022 - Eveneens werden op zaterdag 19 november meerdere Special Awards uitgereikt. Onder de winnaars van deze juryprijzen, te weten de Flipperkast Prijs, Coolhaas Prijs, Pechvogelprijs en de Prins Hendrik der Nederlanden Prijs, waren toch enkele zeer aangenaam verraste, blije gezichten te zien.

COOLHAAS Prijs

De Coolhaas Prijs wordt uitgereikt voor prestaties in een lange afstandswedstrijd. De originele prijs (een zilveren model van het schip de Zeearend) is ontvreemd in 1987. Het bestuur besloot een vervangende prijs te laten maken: een fraaie glazen kelk in een passende kast. Met de prijs herinneren we Wim Coolhaas, een fervent wedstrijdzeiler, oud-marine officier en auteur van een standaardwerk over wedstrijdzeilen op zee.
De prijs is al vijftig maal uitgereikt, dit jaar aan JanKees en Floris Lampe. Zij finishten op 2 juni in Newport de prestigieuze oceaanrace de TWOSTAR, een 3.500 mijls race van Plymouth, UK naar Newport, Rhode Island, US als eerste.

FLIPPERKAST Prijs

In 1996 riep het bestuur van de Noordzee Club deze prijs in het leven als aanmoedigingsprijs voor jong talent. De prijs is dit jaar voor de 18e keer uitgereikt, dit maal aan de 20-jarige Christiane Walta. Zij zeilt bij Team Heiner en was de jongste schipper tijdens de Vuurschepen Race en de North Sea Race. Ze staat symbool voor een nieuwe generatie jonge, ambitieuze wedstrijdzeilsters.

PECHVOGEL Prijs

Deze prijs werd in 1974 voor de eerste maal uitgereikt aan de onfortuinlijke zeilboot Emma II, die strandde op de Zeeuws Vlaamse kust. Het ontwerp is een enigszins gestileerde skeg. De prijs wordt dit jaar voor de 24ste keer uitgereikt aan de pechvogel van 2022, namelijk aan Ronald Prins met de Sailmon JR. Van hem werd aan het begin van het zeilseizoen een trailer vol wedstrijdzeilen gestolen.

PRINS HENDRIK DER NEDERLANDEN Beker

De Prins Hendrik der Nederlanden Beker is een prijs van verdienste voor zeezeilen. Deze prijs wordt sinds 1997 uitgereikt als blijk van erkenning voor activiteiten voor de wedstrijdzeilsport in het algemeen, voor specifieke activiteiten of voor bijzondere zeilprestaties. Dit jaar is de prijs voor de 22ste maal uitgereikt en wel aan team Joule van Sylvie Leij en Arjen van Leeuwen. Met de Joule werden in vier maanden tijd de volgende overwinningen behaald: 1e plaats bij the Round the Island Race, British National Champion J/109, 1e J/109 klasse Cowes Week, Europees kampioen IRC 2 en 1e IRC 2 bij de Van Uden Reco Medemblik Regatta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


2022 Uitreiking Jaarprijzen

23 november 2022 - Op zaterdag 19 november vond in het clubhuis van WV Braassemermeer, de uitreiking plaats van de Verbondsbezems. Dit gebeurde na afloop van het middagprogramma van de Dag van het... Lees verder

Nieuwe bestuursleden

8 december 2022 - Tijdens de korte ALV, die op 19 november jl. plaats vond voorafgaand aan de Dag van het Wedstrijdzeilen, zijn met unanieme stemmen twee nieuwe bestuursleden benoemd. Eva Hermans... Lees verder

>