Laatste nieuws

Tie a knot: 19 november 2022

4 oktober 2022 - Op zaterdag 19 november a.s. vindt de afsluiting van het wedstrijdseizoen plaats bij de WV Braassemmermeer te Roelofarendsveen. Het wordt een gevarieerde dag met een korte Algemene Ledenvergadering, de Dag van het Wedstrijdzeilen, uitreiking van de Verbondsbezems en - vanwege het 75-jarig Jubileum van de Noordzee Club - een feestelijk walking diner met een muzikaal randje. Reserveer die dag dus in je agenda.


ORC Wereldkampioenschap 2023

2 september 2022 - Volgend jaar wordt van 4 tot 12 augustus gestreden om de titel ORC Wereldkampioen. Het groots opgezette evenement vindt plaats bij ons om de hoek, namelijk in het Duitse Kiel, waardoor het toegankelijker wordt voor iedere ORC boot in Nederland. In 2014 was Kiel ook zeer succesvol gastheer voor deze Wereldkampioen- schappen met wel 151 deelnemende boten uit 15 landen.


IRC Europees Kampioenschap 2022

2 augustus 2022 - In Breskens vond de afgelopen weekend (24 t/m 28 aug.) de IRC Europese Kampioenschappen 2022 plaats onder wel zeer ideale zeilomstandigheden. Wind, zandbanken en getijde maakten het een uitdagende regatta terwijl iedereen genoot van de mediterrane temperaturen en de zon die zich heel vaak liet zien.


Noordzee Club zoekt klasse controleurs

24 juni 2022 - Vind je het leuk om met bootjes bezig te zijn en doe je af en toe mee met wedstrijden, maar kan je vaak niet meevaren? Of heb je ervaring met wedstrijden maar hoeft dat niet meer zo nodig van je of is het fysiek misschien te zwaar? Of is een heel weekend weg te veel, maar kan je wel een dagje regelen om even wat anders te doen? Geïnteresseerd? Lees verder


Verzekerd tijdens wedstrijdzeilen

22 juni 2022 - Je zal niet vaak stilstaan bij de vraag: ben ik wel of niet verzekerd tijdens een zeilwedstrijd? Antwoord: dat hangt ervan af. Er zijn geen specifieke verzekeringen voor. En een reisverzekering of doorlopende reisverzekering dekken dagjes uit niet. Maar hoe zit het met evenementen waarbij je meerdere dagen van huis bent en bijvoorbeeld op je boot slaapt? Of langere wedstrijden waarbij je 's nachts doorvaart?