Laatste nieuws

IRC Europees Kampioenschap 2022 - Doe mee!

2 augustus 2022 - Nog 3 weken te gaan tot de start van het IRC Europees Kampioenschap 2022 in Breskens. Inschrijven kan nog tot 19 augustus dus wacht niet langer, wees er op tijd bij en schrijf je in. Europese kampioenschappen komen niet vaak zo dichtbij dus deelnemen is makkelijker dan ooit. Doe mee en test jezelf, je team en je boot! Kijk wie je van de collega IRC-zeilers uit Nederland, Belgie, Frankrijk en England achter je kan houden.


Noordzee Club zoekt klasse controleurs

24 juni 2022 - Vind je het leuk om met bootjes bezig te zijn en doe je af en toe mee met wedstrijden, maar kan je vaak niet meevaren? Of heb je ervaring met wedstrijden maar hoeft dat niet meer zo nodig van je of is het fysiek misschien te zwaar? Of is een heel weekend weg te veel, maar kan je wel een dagje regelen om even wat anders te doen? Geïnteresseerd? Lees verder


Verzekerd tijdens wedstrijdzeilen

22 juni 2022 - Je zal niet vaak stilstaan bij de vraag: ben ik wel of niet verzekerd tijdens een zeilwedstrijd? Antwoord: dat hangt ervan af. Er zijn geen specifieke verzekeringen voor. En een reisverzekering of doorlopende reisverzekering dekken dagjes uit niet. Maar hoe zit het met evenementen waarbij je meerdere dagen van huis bent en bijvoorbeeld op je boot slaapt? Of langere wedstrijden waarbij je 's nachts doorvaart?


Geweldig 15e Lustrumfeest in Scheveningen

9 juni 2022 - Zaterdagavond 4 juni spetterde het eindelijk weer eens op de jachthaven in Scheveningen. Na afloop van de de eerste zeildag van de North Sea Regatta gaf de Noordzee Club een feestje ter ere van haar 75-jarig Jubileum. De band Jamento kreeg op hun swingende noten de voetjes van de vloer en velen liepen rond in het Ocean Vibes thema van het 15e lustrum: een Hawaii shirt, een piraten outfit, een kapiteinskostuum of iets met schubben.


Nieuwe Kampioenen ORC Full Crew 2022 tijdens de NSR

9 juni 2022 - Morpheus en Extra Djinn zijn de nieuwe Nederlandse kampioenen 2022 in respectievelijk de ORC 1 en ORC2. Tijdens de North Sea Regatta op Scheveningen van 4-6 juni waren zij de intense concurrentie net iets te snel af. Elke en Moana wisten beslag te leggen op het zilver en brons in ORC1. Diezelfde medaillekleuren in ORC2 waren er respectievelijk voor Lällekönig en Rosetta.