Laatste nieuws

Inschrijving 20e CAMR geopend

31 december 2021 - Het is nu mogelijk in te schrijven voor de 20e Colin Archer Memerial Race, die start op 16 juli 2022. De CAMR van Lauwersoog naar Larvik in Noorwegen is de ideale aanbreng wedstrijd voor een heerlijke vaar vakantie in de Oostzee.


Nieuw in 2022: kielinspectie voor jachten in wedstrijdcategorie 3

28 december 2021 - Vanaf 1 januari 2022 worden de vernieuwde Offshore Special Regulations van World Sailing van kracht. Voor jachten die deelnemen aan races in de Offshore Race Category 3 betekent dit o.m. een kielinspectie die niet ouder is dan 24 maanden voor de start van een wedstrijd in zo'n categorie. De meeste lange afstands wedstrijden op de Noordzee vallen in categorie 3. In welke categorie een wedstrijd valt, staat in de Notice of Race. Lees die dus goed door.


Q&A-Webinar 7 december - Dag van het Wedstrijdzeilen

26 november 2021 - Dinsdagavond 7 december organiseert de Noordzee Club een Q&A-webinar over de Dag van het Wedstrijdzeilen. Na 2 jaar zouden we eindelijk weer een echte "Dag" hebben, maar helaas...... Om jullie weer een hele middag Zoom meeting te besparen hebben we een uitgebreid verslag gemaakt van alle onderwerpen die wij tijdens de Dag van het Wedstrijdzeilen wilden behandelen. Daar gaan we over praten op 7 december tijdens een Q&A . Klik op "Lees verder" om je aan te melden.


Nieuw DQTC Jaarboek 2021 is uit

25 november 2021 - Jaarlijks wordt onder de naam DQTC regatta book een jaarboek samengesteld over de 1/4 tonners. Daarvoor worden ontwerpers, bouwers en zeilers geïnterviewd en zijn er verhalen geplaatst over bijzondere 1/4 tonners. Meer weten? Lees verder.


Dag van het Wedstrijdzeilen gaat niet door

15 november 2021 - De laatste Covid-maatregelen maken een borrel en diner met prijsuitreiking helaas niet mogelijk. Daarom is besloten ook de middagsessie te annuleren.