Laatste nieuws

Geslaagd Nederlands Kampioenschap ORC4 2021

14 september 2021 - Afgelopen weekend streden 20 kajuitzeilboten om de blauwe kampioenswimpel in de kleinste ORC klasse. Allemaal verschillende kleurrijke boten met een GPH van 720 of hoger. Met dank aan Hylke Steensma voor het verslag.


Gezellige Noordzee Club Borrel tijdens het ONK IRC 2021 in Breskens

3 september 2021 - Op de zaterdag van het Breskens Sailing Weekend organiseerde de Noordzee Club een aangeklede borrel voor de zeilende leden en hun bemanning en voor de niet-zeilende leden in de regio. Na de vereiste Corona-check gingen de genodigden aan boord van de Castor en konden zij met een drankje en een hapje genieten van het mooie weer en elkaars gezelschap en elkaar sterke en ongetwijfeld nog sterkere verhalen vertellen!


Moana in de Rolex Fastnet Race 2021

24 augustus 2021 - "De golven worden een stuk heftiger en de boot krijgt forse klappen en wij krijgen heel veel water over en binnen. Niks blijft droog. Door de late start verwachten we te laat bij Portland Bill te zijn om binnendoor te gaan. Ook vinden wij de omstandigheden te heftig." De Rolex Fastnet Race 2021 is een ervaring. Noordzee Club leden Frans en Michelle van Cappelle hebben meegedaan met de Moana, hun J122 . Hier lees je het verslag van Frans.


Sailmon JR in de Rolex Fastnet Race 2021

23 augustus 2021 - "24 Uur upwind met wind tot 30+ knopen, fikse golven en water onder, op, over en in de boot. Zeeziekte in alle vormen en maten, alles en iedereen door- en doornat en weinig puf om de vooraf klaargemaakte pasta op te warmen of te eten." De Sailmon JR, een J122 eigendom van Ronald Prins, lid van de Noordzee Club heeft meegedaan met de Rolex Fastnet Race 2021. Hier lees je het verslag, geschreven door Eva Hermans.


Flying Dolphin in de ORC Worlds 2021 - long read

22 augustus 2021 - De Flying Dolphin, een Dufour 40 van Willem Ellemeet, heeft als enige Nederlandse boot meegedaan aan de ORC Worlds 2021 die van 6 t/m. 14 augustus gehouden werden in Tallinn, Estland. Willem heeft een uitgebreid verslag gemaakt van de geschiedenis, zijn ervaringen die gebruikt zijn voor de optimalisatie van de boot, de wedstrijden zelf en nog iets over de ORC ratingsystemen. Hier is de zgn. long-read. Ga er even voor zitten.