Laatste nieuws

Nederlandse versie van de 2018 IRC regels

19 januari 2018 - In het nieuwe jaar verschijnen er natuurlijk allerlei nieuwe versies van bestaande documenten. Zo ook voor de IRC regels. Onze gewaardeerde Belgische collega Carl Sabbe heeft zich weer de moeite getroost om dit document naar het Nederlands te vertalen, waarvoor dank!


Breaking news: competitiekalender 2018!

23 december 2017 - Bijna kerstmis 2017 en nog geen competitiekalender voor de Verbondsbezem op de site. De vragen van de wedstrijdzeilers kwamen mondjesmaat binnen per telefoon, fax “wat is dat”, e-mail en WhatsApp. Het heeft dit jaar wat langer geduurd, maar om aan de vele verzoeken van de wedstrijdzeilers en wedstrijdorganiserende verenigingen tegemoet te komen moest er veel puzzelwerk worden verricht.


Nieuwe voorzitter voor Noordzee Club

22 december 2017 - Voorafgaand aan de Dag van het Wedstijdzeilen was er een bijzondere ALV voor de Noordzee Club. Na het afscheid van Jan Geert Boeve afgelopen maart, waren we op zoek naar een nieuwe voorzitter. Deze hebben we tijdens de Dag van het Wedstrijdzeilen kunnen voorstellen: Dirk- Jan Zweers.


Voorbereidingen Deltaweekend 2018 in volle gang

20 december 2017 - De voorbereidingen voor de volgende editie van het Deltaweekend zijn al weer in volle gang. Zierikzee is een haven met veel historie voor het Deltaweekend. We gaan op en rond het Luitje weer een mooi walprogramma neerzetten, met hoogstaande catering, duidelijke briefingfaciliteiten, een goed toegankelijk secretariaat en alles wat er verder allemaal bij hoort.


Prijsuitreiking Noordzee Club 2017

19 november 2017 - Zaterdag 18 november zijn de jaarprijzen van de Noordzee Club uitgereikt bij de KNZ&RV in Muiden. De prijzen van de competities 2017 waren gaan verrassing meer, de winnaars konden al gevonden worden op de website van de Noordzee Club. Verrassende prijzen waren nog te verdelen onder de Special Awards. Zo werd Pieter Heerema beloond met de Coolhaas Prijs voor zijn deelname aan de Vendeé Globe.