Breskens Sailing Weekend en One Tonner Revival Regatta 2017

10 augustus 2017 - Zeer donkere wolken trokken de afgelopen maand over het zeilsportlievende Breskens. Wat een tragedie is Breskens ten deel gevallen. Zomaar verloor Breskens twee .............................

vooraanstaande wedstrijdzeilers en voortrekkers van het wedstrijdzeilen, Frans Maas en Freddy Franssens. Later werd ook nog het overlijden na vermissing van Hannes Goegebeur gemeld. Hannes was een jong aanstormend wedstrijdzeiltalent. Zij werden allen plots onttrokken aan hun biotoop.

Ondanks deze enorme slag, wordt er in Breskens met meer energie dan ooit gewerkt aan de organisatie van het top wedstrijdzeilevenement Breskens Sailing Weekend. Er zal en moet gezeild worden met zoveel mogelijk deelnemers, met als doel weer meer schepen en meer jonge talentvolle zeilers het water op te krijgen en te houden.

Het Damen Breskens Sailing Weekend wordt gevaren van 25 t/m 27 augustus.

Het Breskens Sailing weekend is er voor alle doelgroepen:

Jeugd (8 t/m 12 jaar) uit de omgeving die kennis willen maken met de watersport. Voor hen wordt vrijdag de 25e een watersportdag aan de wal en op het water georganiseerd. Ze kunnen zeilen met een open bootje (Optimist), meevaren met een zeiljacht, peddelen op een supboard en ook nog varen met een kano. Het wordt al met al een educatieve en interactieve waterfundag.

Schippers en bemanningen in de CR klasse, die de uitdaging van een zeilwedstrijdje niet schuwen, maar niet de drive hebben om hun schip om te toveren tot een ware race machine. De wedstrijden tellen mee voor het ONZK (Open Noordzee Kampioenschap Zeezeilen).

One Tonner fanaten. De One Tonner klasse is een oude klasse met een oorsprong in de jaren zestig van de vorige eeuw, welke in 2016 met veel elan weer tot leven is gewekt. Met de One Tonners wordt zelfs een extra wedstrijddag gevaren op 24 augustus.

Top IRC wedstrijdschepen welke in klasse 1 varen voor het Open Nederlands Kampioenschap en in klasse 2 & 3 voor het Open klasse Kampioenschap.

De J/111 klasse, een zich goed ontwikkelende internationale eenheidsklasse. Er wordt gevaren om het Benelux Kampioenschap en in 2018 bijna zeker om het Wereld Kampioenschap.

ORC gemeten wedstrijdschepen, die meevaren in de IRC velden, maar strijden om eigen prijzen.

Wat wordt er geboden:
 Het meest uitdagende wedstrijdwater in de wijde omgeving.
 Perfect georganiseerde wedstrijden.
 Een prachtig walprogramma.
Gratis diners op vrijdag en zaterdagavond voor alle schippers en bemanningen en voor de One Tonners ook nog het One Tonner Crew Dinner op woensdagavond.
Gratis soep en broodjes bij de finale prijsuitreiking op zondag.
 Gratis liggen in Jachthaven Breskens gedurende de gehele week.
Grote feestavond op zaterdag met Live muziek.
 Duvel Happy Hour op vrijdag eind van de middag.
Aan de sponsoren wordt ook gedacht, zoals netwerken en luisteren naar een inspirerende spreker onder het genot van Oesters en Bubbels op donderdag eind van de middag
 Voor  de hoofdsponsors en hun gasten is er een VIP arrangement op zaterdag waarbij onder het genot van hapje, drankjes en live muziek kan worden genetwerkt met collega-ondernemers terwijl er ondertussen een prachtige rondvaart gemaakt wordt over de Westerschelde. Zeilwedstrijden kijken  en speuren naar de zeehonden en -robben op de plaat aan boord van de vermaarde zeesleper “Elbe”.

Photo credits: Ineke Ista.

ORC IRC SH

Wiervrije Flevorace 2017

16 juli 2017 - Van 18-20 augustus wordt de Flevorace voor de 75e keer gehouden. De organisatie gaat er uiteraard alles aan doen om daar een succes van te maken. De laatste weken wordt er veel... Lees verder

75ste Flevo Race van 170-jarige KNZ&RV

13 augustus 2017 - Volgend weekend wordt al weer de 75ste editie van de Flevo Race gehouden in het jaar dat de KNZ&RV haar 170 jarig bestaan viert. De organisatie is als geheel druk met de voorber... Lees verder

>