Damen Breskens Sailing Week 2019

29 augustus 2019 - Topzeilevenement in de Scheldemonding. Jawel, er zijn nog zekerheden. Damen Breskens Sailing Weekend is er ........................

een van, zeker als het op wedstrijdzeilen van niveau neerkomt. Bijna vijftig van de betere Nederlandse en Belgische zeilers gaan in twee grote groepen de uitdaging aan om drie dagen lang hoge definitie wedstrijden te gaan varen. Breskens bevestigt hierdoor opnieuw haar sportieve karakter. 

De wedstrijd is open voor IRC / ORC en CR gemeten jachten. De variatie aan meetsystemen heeft er ook mee te maken dat dit lange wedstrijdweekend kadert in het Open Noordzee Kampioenschap dat zich ontplooit tussen Nieuwpoort en Breskens.  CR is een uitgesproken Belgische meetformule.

De IRC klassen 1, 2 en 3 vormen de A vloot. Die vaart maximaal 3 races per dag, dus nooit meer dan in totaal 9 races. De CR 1 t/m 6 en de Double Handed boten vormen de B-klasse. Voor vloot A kunnen speciale ‘Windward – Leeward’ banen worden uitgelegd, of wordt er geopteerd voor een baan omheen de bestaande boeien en bakens op de Sluische Hompels of de Walvisstaart. Gebieden op zee buiten de vaarzones van de beroepsscheepvaart.

Nederlands Kampioenschap IRC

Hoewel de weersvoorspellingen -met uitzondering van de mogelijkheid van onweer- zeer zeilgunstig zijn, kan er altijd uitgeweken worden naar een baan in de Scheldemonding.

“Het wordt zeker een topsport evenement.” Zegt Marnix Lippens, de voorzitter van de organisatie Stichting Breskens Sailing. “Dit is wel de zestiende keer dat we dit weekend organiseren, maar we ontsnappen niet aan een daling van het aantal boten. Dat heeft er ook mee te maken dat er bepaalde categorieën, zoals de One Tonners en de J111, niet met een eigen rangschikking deelnemen. Vorig jaar was het weekend ook zeer zwaar en dat werkt remmend. Maar we zien wel de beste zeilers die dit weekend zeer duidelijk gecharmeerd zijn door onze zeer strakke organisatie. Het evenement is ook het Nederlandse kampioenschap voor de IRC vloot, en dat werkt door. ”

Wie dus in het Damen Breskens Sailing Weekend goed presteert zit vanzelf in een hogere categorie. De top van de deelnemers aan het Open Noordzee Kampioenschap is alvast present om het vijfde van de in totaal 7 races te varen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ORC IRC 2H

Spanning in de Competitie om de Verbondsbezem 2019 stijgt.

19 augustus 2019 - Onder wisselende weersomstandigheden werd afgelopen weekeinde de Flevo Race 2019 gehouden. We naderen het einde van het seizoen en ........... Lees verder

Winnen is geen kwestie van iets goed doen. Het gaat er ..........

1 september 2019 - om alles goed te doen. Ook de tweede dag van dit sailing event en Nederlands kampioenschap IRC had af te rekenen met .......... Lees verder

>