Deltaweekend in 2020 naar Roompot Marina en terugkeer Veronica Race

5 juli 2019 - Correctie van de persdienst op vorig bericht: De 50e editie van het Deltaweekend wordt volgend jaar vanuit Roompot Marina gevaren. Dat heeft de voorzitter van de stichting Deltaweek, Willem Johannesma, ........

bij de afsluiting van het Deltaweekend 2019 bekendgemaakt. Ook zal in het jubileumjaar de Veronica Race, de roemruchte zeilwedstrijd buitengaats op de Noordzee, terugkeren. 

Aandacht voor de jeugd
Het Deltaweekend, het oudste en grootse meerdaagse zeilevenement voor kajuitjachten in de Zeeuwse Delta, gaat zich in het jubileumjaar ook richten op het jeugdzeilen in kleine boten. Dit om de aanwas van toekomstige wedstrijdzeilers te stimuleren. Het Deltaweekend organiseert op het stromend water van het Oosterscheldebekken van oudsher vooral wedstrijden voor kajuitzeiljachten. Het gelijktijdig organiseren van twee verschillende soorten wedstrijden (kajuitjachten en de jeugdklassen in kleine boten) is vanuit de gebruikelijke starthavens Zierikzee en Colijnsplaat niet eenvoudig. De faciliteiten van de Roompot en het nabijgelegen vaarwater zijn daarvoor erg geschikt. Door de nieuwe koers zal het jeugdzeilen nog beter aan bod komen.

Dat zijn de belangrijkste overwegingen om in 2020 naar de Roompot in Kamperland te gaan. Roompot Marina is erg positief over de samenwerking met het Deltaweekend. “Het Deltaweekend heeft zijn uitstekende reputatie te danken aan zijn organisatoren. We zijn erg blij met hen in zee te kunnen gaan en dit prachtige zeilevenement met onze uitgebreide faciliteiten te kunnen ondersteunen. Het biedt voor ons ook goede kansen om onze activiteiten uit te breiden”, aldus de woordvoerder van Roompot, Baptiste van Outryve.

Terugkeer Veronica Race
De Deltaweekend organisatie grijpt het jubileumjaar ook aan voor een eerbetoon aan het verleden door de herintroductie van de Veronica Race. Deze bekende lange baanwedstrijd op de Noordzee werd tot voor enkele jaren geleden gevaren vanuit de buitenzijde van de Roompotsluis. De Veronica Race kent een roemrucht verleden toen het Veronica schip, destijds nog een zogeheten zendpiraat, als keerboei van de wedstrijd fungeerde. De herintroductie van de Veronica Race zal naar verwachting door veel wedstrijdzeilers worden gewaardeerd.

Jubileumeditie
De jubileumeditie van het Deltaweekend wordt gevaren van vrijdag 19 tot en met zondag 21 juni 2020 vanuit de Roompot Marina. De Veronica Race staat een week tevoren gepland op zaterdag 13 juni. De race start aan de buitenzijde van de Roompotsluis met Colijnsplaat als logistieke basis. NB In een eerdere berichtgeving zijn abusievelijk de verkeerde data genoemd.

Fotobijschrift: Een van vele de starts tijdens het Deltaweekend 2019 met Colijnsplaat als regattahaven (foto Anusjka Martens, Fotografie Objectivo)

ORC IRC 2H DQTC SC

49e Deltaweekend had alles wat zeilen zo mooi maakt

2 juli 2019 - Zon en wind, de ideale ingrediënten voor een geslaagde 49eeditie van het Deltaweekend. Bijna 60 wedstrijdboten uit .................... Lees verder

Een fantastisch weekend in Colijnsplaat

5 juli 2019 - Wat heeft iedereen genoten van de prachtige 49e editie! Zon en wind waren ruimschoots voorhanden, maar bovenal zagen we heel veel enthousiaste deelnemers. Het ..................... Lees verder

>