Een mooie tweede dag van de IJspegel Trophy in Scheveningen!

30 oktober 2019 - Zondag 27 oktober 2019, terwijl voor vele zeilers het seizoen er op zit, wordt er in Scheveningen in de winter heerlijk doorgevaren. De tweede dag van de ..................

IJspegel Trophy reeks, wederom een prachtige zeildag. Mooi zonnetje, fijne wind en een uitdagende zijstroom die hard doorliep in verband met het aankomende springtij. 

Rond 10.15 uur voeren de eerste boten stuurboord langs het schommelende startschip, lees golven van 1,5 à 2 meter, om zich aan te melden voor de race.

Eén boot had even geen rekening gehouden met de wintertijd en meldde rond 10.45 uur over de startlijn te zijn gevaren, een mooie oefening voor de start die vanaf 11.30 uur begon.

Dezelfde wedstrijden banen als de vorige keer werden gevaren, voor de Two handed en SW klasse een baan van 16 mijl om vaste boeien voor de kust, voor de ORC/IRC groep één en twee was er een up/down baan voor de noordkust van Scheveningen. De laatste race voor de ORC/IRC groep is iets verkort naar twee ronden omdat de stroom gedurende de dag steeds sterker werd.

Er zijn 23 deelnemers gestart en 19 deelnemers gefinished. Helaas moest de Panther zich al snel terugtrekken, aangezien het stuurloos was geraakt door een gebroken kwadrant. Gelukkig konden zij met de noodhelmstok op eigen kracht de haven weer bereiken. Later op de dag volgden er afmeldingen van onder andere Firestorm en Taoab. De Maverick van Mark Slats kon helaas door zijn rating en weersomstandigheden de races niet binnen de tijdslimiet finishen.

Voor sommige deelnemers van de Two Handed en SW klasse was het even zoeken naar boei X, deze lag niet meer op de juiste plek. Door Double Edge is hiervoor een verzoek om verhaal ingediend, dit verzoek is toegekend. Mooi was ook om te zien dat Bram van Tongeren met de J/35 “Charlie” een mooie derde plek wist te behalen! Los van de wandelende X boei verliepen de races helemaal gesmeerd.

Aan het einde van de middag kwam iedereen samen in het Spuigat om nog even gezellig na te genieten van de mooie zeildag en werden de prijzen uitgereikt.

De dagprijzen gingen naar:

ORC/IRC groep 1

#1 Moana van Frans van Capelle

#2 Juliett Romeo van Ronald Prins

#3 Runaway van Arnold Minderhoud

 

ORC/IRC groep 2

#1 Extra Djinn van Michel Dorsman

#2 SIXpack van Marcel Kruger

#3 Joule van Arjen van Leeuwen

 

SW

#1 Sea’s Out van Fedde Andela

 

Two Handed

#1 Double Edge van Chris Schram

#2 Ambition van Michel Hof

#3 Charlie van Bram van Tongeren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ORC IRC 2H

Dag van het Wedstrijdzeilen 2019

24 oktober 2019 - Zaterdag, 23 november, is de Dag van het Wedstrijdzeilen, hier praten we na over afgelopen seizoen maar gaan we voornamelijk in op de toekomst van het competitie zeilen in kajui... Lees verder

Kort maar krachtig

6 november 2019 - De Goofies zeilwedstrijden van afgelopen zaterdag 2 november laten zich het best samenvatten met de term:“kort maar krachtig” “Kort” door de lengte van de ................ Lees verder

>