Eerste Goofies winter-zeilwedstrijden in Colijnsplaat aangepast aan de bijzondere omstandigheden.

4 oktober 2020 - Winterzeilers maar ook de organisatoren van de Goofies zeilwedstrijden, de Goofen, zijn gewend zich aan te passen aan de heersende omstandigheden.

Door aangepaste kleding aan de temperatuur, de regen en het buiswater en aan de windomstandigheden door aangepaste zeilvoering en een aangepast baan.

Ook de maatregelen en regelgeving ter voorkoming van de verspreiding van het Corona virus vragen bij de organisatie om soms drastische aanpassingen. Ook daarvoor werden oplossingen gevonden. Zo zijn de inschrijfregels(alleen digitaal),  de briefing (per marifoon radio)en de bekendmaking van de uitslag (per marifoon) aangepast  om contacten te vermijden. Tenslotte is er om  de veiligheid en de aanwezigheid  van de deelnemers te kunnen bewaken, een speciaal beveiligd whatsapp kanaal. Daarop kunnen schippers  melden dat ze deze maand meedoen en hun wedstrijdverklaring insturen om zich af te melden zonder contacten.

De regel dat er geen publiek bij de wedstrijd mag zijn werd mogelijk enig geweld aangedaan door een nieuwsgierig jong zeehondje dat in het water vanaf de startlijn goed in de gaten hield wat er allemaal rond de start  gebeurde.

De boten voeren met een matige tot lichte wind  en af en toe wat regen in ongeveer 3 en een half uur een baan rond de “vuilbaard” en in de hammen.

 

De uitslagen van de Goofies zeilwedstijden van oktober 2020

 

ORC A

Winnaar in ORC A werd Jaap Gelling met de BARCAROLLE 2 voor Karel Verhulst met de RAQUERO  en Rene Gommers die met de OLYMPIX derde werd.

 

IRC A

Ook in IRC A ging de overwinning naar Jaap Gelling met de BARCAROLLE 2 voor Luc Feremans met de ANTILOPE en Rene Gommers die met de OLYMPIX ook in deze klasse derde werd.

 

ORC B

Winnaar in ORC B werd de ALDEBARAN 5 van de familie de Ridder voor Laurent Vercammen met de WHITE RABBIT  en Bert Jansen  met de PRINCE DE PETARCQ die derde werd.

 

IRC B

In deze klasse won Laurent Vercammen met de WHITE RABBIT voor Christof Lamproye  met de ENIGMA en Christophe Declercq die met de LECAS derde werd.

 

ONGEMETEN A:

In klasse  A won Chris Houbolt met het jacht  KAREL MET DE HOUTEN POOT  voor Jonas Pluym met de BALLISTA en Frank Struijk  die met de FRESH derde werd.

 

ONGEMETEN B

Winnaar werd Adri van de Velde  met de SPOTGAAI  voor het jacht BOEBOE van schipper Leo van Haastrecht en I.P Versluis die met de ONDINE  derde werd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De volgende Goofies zeilwedstrijd in Colijnsplaat is op 7 november 2020.

ORC IRC

White Spirit Nederlands kampioen ORC 4

18 september 2020 - Afgelopen weekend streden vanuit Muiden maar liefst 23 kajuitzeilboten tijdens de Zuiderzee Regatta om de titel Nederlands Kampioen .................. Lees verder

JOIN THE COMMUNITY OF DOUBLEHANDED SAILING ENTHUSIASTS

26 oktober 2020 - The Offshore Doubles Sailing Association has launched its membership drive in advance of the World Sailing Annual Conference. A non-profit sailing association, .................... Lees verder

>