Eindelijk weer een echte Goofies

13 februari 2018 - Tijdens de Goofies zeilwedstrijden van februari voeren de zeilers een afwisselende maar koude wedstrijd. Afwisselend omdat de wind tijdens de race vooral in de buien nogal van richting veranderde. In het eerste deel van de wedstrijd was er sprake van een .................

afnemend wind. Maar later nam de wind weer toe en er bleef uiteindelijk een rustige maar bruikbare zeilwind staan. De veranderingen in de wind richting zorgde voor veel afwisseling.  De schippers konden daardoor slecht anticiperen op de gewenste zeilvoering in het volgende rak.

Het was een koude race niet alleen omdat het koud was maar ook omdat er hagel en natte sneeuwbuien vielen. De deelnemers zijn daarop natuurlijk gekleed, (“slecht weer bestaat niet maar wel slechte of verkeerde kleding”) maar er werd algemeen geklaagd over koude en gevoelloze handen. Vermoedelijk zijn de zeilers de afgelopen wedstrijden wat temperatuur betreft wat verwend. De Goofen hadden op grond van de wind voorspelling een veilige baan gekozen: een korte baan die twee keer moest worden gevaren met de mogelijkheid om tussentijds in te korten. Dat bleek niet noodzakelijk.

De uitslagen van de Goofies zeilwedstijden van februari

ORC A
Winnaar in ORC A  werd Roeline Ornee-Dolk uit Zierikzee met de PACE MAKER voor Marco de Bat uit Terneuzen met de BATELEUR en   Frans de Vries Lentsch uit Rotterdam die met de STORTEMELK  derde werd.

IRC A
In IRC A ging de overwinning naar Marco de Bat uit Terneuzen met de BATELEUR voor  Frans de Vries Lentsch uit Rotterdam met de STORTEMELK en  Dirk Hellemans uit Herentals (B) die met de PINTA 92  derde werd.

ORC B
In ORC B won Johan Bol uit Kruiningen met de ABOEN  voor Eric Jan de Ridder uit Oss met de VINDIO  en Kees de Ridder uit Kats die met de ALDEBARAN V derde werd.

IRC B
Ook in IRC B won Johan Bol uit Kruiningen met de ABOEN, voor Bert Janssens uit Berlaar (B) met de PRINCE DE PETARQUE  en Menno Verkouteren uit Kamperland die met de INTENSE  derde werd.

Ongemeten A.
De overwinning in ongemeten A  was voor de  WALHALLA van schipper Philip de Cort  uit Hemiksem (B)  voor Erik van den Broeck uit Aartselaar (B) met de WILD THING en Luc Feremans uit Schilde (B) die met de PLAYSTATION 4 3e werd. 

Ongemeten B:
De overwinning ging hier naar Leo van Haastrecht uit Meise (B) met de  BOEBOE voor Adri van de Velde uit 's-Heer Hendrikskinderen met de SPOTGAAI  en  Marcel Minten uit Hever (B) met de WINDHAPPER die derde werd

De  volgende Goofies zeilwedstrijd is in Colijnsplaat op zaterdag 3 maart 2018.

ORC IRC

Rapport over ongeluk met lifeline

1 februari 2018 - Op 18 november vond er in de Clipper Round the World Yacht Race een ongeluk plaats waarbij een bemanningslid het leven verloor. De MAIB (Marine Accident Investigation Branch) he... Lees verder

Schuttevaer Race 2018 met kortere en vernieuwde route

18 februari 2018 - Er is besloten om de route van de Schuttevaerrace voor de editie van 2018 in te korten. De voornaamste reden hiervoor is om de race toegankelijker te maken voor een breder publi... Lees verder

>