Eindstand Verbondsbezem Competitie 2018 bekend

12 oktober 2018 - Na een mooi zeilseizoen met een wereldkampioenschap voor de kust van Scheveningen en de nodige spanning binnen de zeilteams bij de voorbereiding voor het WK is er een einde .........

gekomen aan een lang zeilseizoen waarin weer het nodige is gebeurd. De eerste winterwedstrijden zijn al weer gestart of starten komend weekeinde. Als we terugkijken op het seizoen 2018 dan baart ons dat toch enige zorgen. Hoewel de statistieken van dit seizoen nog niet zijn uitgewerkt kunnen we met één oogopslag zien dat er door de zeilteams niet voldoende wedstrijden worden gevaren om de strijd om de eerste drie plaatsen in de Verbondsbezem Competitie in ieder geval spannender te maken. We kunnen halverwege het seizoen eigenlijk al een duidelijke afscheiding constateren welke teams voldoende wedstrijden om mee te tellen in de competitie. 

Het streven van de Noordzee Club, wedstrijdorganiserende verenigingen en zeilers was om een gelijk aantal wedstrijden verdeeld over het zuiden en noorden van Nederland aan de teams te kunnen aanbieden zonder overlap en minimaal een weekend tussen de verschillende wedstrijden. Waardoor het voor ieder team mogelijk zou zijn om in het vrije weekend de boot naar de volgende locatie te brengen. 4 mooie evenementen in Noord en 3 in Zuid met de mogelijkheid om tijdens de North Sea Regatta nog een extra wedstrijd te zeilen om een slecht resultaat te schrappen.
In dit streven zijn we redelijk geslaagd, alleen vertaalt dit zich niet in meer deelnemers op de startlijn.

Hoe kunnen we de neerwaartse lijn van deelnemers in de competitie stoppen en ombuigen naar weer mooie en grotere velden. Dit kunnen we alleen met z'n allen door er over te praten tijdens de evenementen en anderen proberen te enthousiasmeren. 

Een andere mogelijkheid is om in grote getalen naar de Dag van het Wedstrijdzeilen te komen en met elkaar in gesprek te gaan over het hoe, wat en waarom. De Verbondsbezem Competitie 2019 staat grotendeels in de steigers maar voor 2020 staat alles open en daarover willen we op de Dag van het Wedstrijdzeilen op 24 november 2018 graag met de aanwezigen in conclaaf gaan. 

Verenigingen en zeilers die denken een goed idee te hebben hoe de competitie weer gaat leven onder de zeilteams nodigen wij hierbij graag uit om hun hersenspinsels op papier te zetten en naar de Noordzee Club door te zetten zodat we ons kunnen voorbereiden. 

Jullie ideeën zien wij graag uiterlijk 4 november 2018 tegemoet.

Tot 24 november 2018 tijdens de Dag van het Wedstrijdzeilen.

 

  

ORC IRC 2H DQTC

Mooi einde van seizoen tijdens Van Uden Reco Oktober Races

8 oktober 2018 - Als je naar buiten kijkt is het moeilijk voor te stellen dat het zeilseizoen 2018 er op zit. Prachtige Hollandse wolkenluchten kenmerkten de 2 racedagen van de ............... Lees verder

De Flevorace 2019: vanuit Enkuizen!

17 oktober 2018 - De Flevorace werd de afgelopen jaren vanuit de KNZ&RV sociëteit georganiseerd. Na afloop van de 2018 editie is een enquête onder (oud) deelnemers gehouden. Daarop kwam een hoge... Lees verder

>