Eindstanden Verbondsbezem Competitie 2019 bekend

8 oktober 2019 - Afgelopen weekend vonden de Van Uden Reco Oktober Races in Medemblik plaats en daarmee werd de Competitie om de Verbondsbezem afgesloten. De standen ..........................

op de site zijn inmiddels bijgewerkt. Op zaterdag waren de condities heel wisselend met windshifts en een windkracht die varieerde van 8 tot 16 knopen. De zondag werd gekenmerkt door een onstuimige wind die hoog in de 20 knopen scoorde met een enkele melding van zeilers die de 30 knopen hadden gezien op de apparatuur.

In ORC 2 was er nog een felle strijd tussen de Extra Djinn van Michel Dorsman en de Rosetta van Radboud Crul die door de Extra Djinn werd gewonnen. Helaas moest de Rosetta op zondag na een aanvaring de wedstrijd staken. 

In ORC 3/4 ging de overwinning naar Aligator For Ever van Edwin de Koning, met Sail Select van Jeroen Koninkx als tweede. Sail Select werd hiermee  echter wel winnaar in de ORC 3/4 Competitie.

In de TwoHanded klasse ging de strijd om een topklassering tussen de Ajeto! van Robin Verhoef/John van der Starre en de W36 HUBO van Erik van Vuuren, waarbij HUBO de Oktober Races naar zich toetrok maar Ajeto! door een 2e plaats de overwinning in de 2H Competitie veilig stelde. 

Kortom de Competitie werd afgesloten met mooie wedstrijden met als enige kritische noot dat de deelname wel erg magertjes was met als dieptepunt de deelname in ORC 1 met slechts één deelnemer die ook nog eens een oosterbuur was nl. de Kreutz Ass. Misschien heeft dit te maken met het feit dat de eindoverwinning in deze klasse al vast stond.

TwoHanded was met 10 deelnemers de grootste klasse. 

Verder was het een geslaagd evenement met op zaterdag in plaats van de gebruikelijk band of DJ een Pubquiz over 5 ronden die door Team Sirena van Stefan 't Hart werd gewonnen met als prijs een gratis deelname aan de VUR.

Afgelopen jaar werd gekenmerkt door een slinkend aantal deelnemers tijdens de evenementen, late tot zeer late aanmeldingen en er werd zelfs een evenement, de Flevoland Regatta, vanwege te weinig deelname een week van te voren afgeblazen.

Aan de andere kant zien we echter bij het ONK ORC 4 in Muiden een deelname van 24 zeiljachten aan de start. Een 50 mijl en 40 Mijl van BRU TwoHanded met over de 80 deelnemers. Een Lelystad Regatta die in totaal over de 50 deelnemende jachten trekt.
Wie het weet mag het zeggen en wie de waarheid in pacht heeft moet zich uitspreken.

Dus wedstrijdzeilers van Nederland kom in grote getalen en meld je aan voor de Dag van het Wedstrijdzeilen in Kajuitzeiljachten op 23 november a.s. in Roelofarendsveen om mee te praten over de toekomst van jouw sport. 

Op de Dag van het Wedstrijdzeilen in november 2018 werd er een focusgroep geformeerd die de afgelopen maanden bezig is geweest om een plan te bedenken hoe de Competitie aantrekkelijker gemaakt kan worden met grotere wedstrijdvelden die het voor wedstrijdorganiserende organisaties gemakkelijker maakt om mooie evenementen te organiseren. Waarbij het ook van belang is dat er vroegtijdig wordt ingeschreven en niet op het allerlaatste moment.

DUS TOT ZIENS OP 23 november 2019 bij de DvhWZ in Roelofarendsveen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ORC 2H

Change the game?

30 september 2019 - Welcome to the October issue of At The Front, a monthly digest of top news and stories from the world of Harken® In this issue, we shine the spotlight on programs that are chang... Lees verder

Blowin in the Wind

9 oktober 2019 - De seizoen afsluiter zit erop. De Van Uden Reco oktoberraces is een feit. In tegenstelling tot vorig jaar was er deze keer zeker geen gebrek aan wind in Medemblik. In de aanloop... Lees verder

>