Goofies 2021-2022 gaan door

25 september 2021 - Goofies Winterserie 2021-2022 gaat door! De Goofies-wedstrijden worden vanuit de haven van Colijnsplaat in de wintermaanden iedere eerste zaterdag van de maanden oktober tot en met april op de Oosterschelde gevaren . De eerste wedstrijddag is zaterdag 2 oktober.

Winterzeilers en organisatoren van de Goofies zeilwedstrijden, de Goofen, zijn gewend zich aan te passen aan de heersende omstandigheden: door aangepaste kleding aan de temperatuur, de regen en het buiswater en door een aangepaste baan of zeilvoering aan de windomstandigheden.

Net als vorig seizoen was het nu ook onzeker of onder de huidige corona omstandigheden het mogelijk zou zijn om de Goofies zeilwedstrijden te kunnen laten doorgaan.

Het goede nieuws is dat sportbeoefening is toegestaan en dat we weer mogen wedstrijdzeilen! Dus ook de Goofies wedstrijden kunnen weer doorgaan.

Wel nog steeds met de nodige aanpassingen om contacten te vermijden en dus afstand te houden. De inschrijfregels, de briefing en de bekendmaking van de uitslag zijn voorlopig nog aangepast en verlopen online of via de radio. Maar we gaan dus in Colijnsplaat wel weer Goofies varen.

Voor de gezellige after-sails verwijzen we naar de huidige regels voor de horeca en verder alles wat de Yachtclub ter plaatste aan geeft.

Meer informatie: https://www.wsvnb.nl/wedstrijden/goofies-race

 

De Geschiedenis

De oorsprong van de wedstrijden ligt in 1984 toen er een zeilrace werd gehouden tussen twee zeilers die beiden Goof (Govert) heetten. Na een aanpassing van hun oorspronkelijk gelijke boten, van het type Piewiet 1050, wilde ze zien welke boot nu sneller was. Ze spraken af dit te toetsen tijdens wedstrijden op elke eerste zaterdag van de wintermaanden. Tijdens de wedstijden van november 1984 deden er naast de beide Goofen nog twee andere zeilers mee, maar al gauw gingen er meer zeilers meedoen en kregen de Goofies wedstrijden (“de Goofies”) een vaste plaats op de –winter– wedstrijdkalender.

Inmiddels varen de beide oer-Goofen niet meer en worden de wedstrijden georganiseerd door andere “Goofen”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Geslaagd Nederlands Kampioenschap ORC4 2021

14 september 2021 - Afgelopen weekend streden 20 kajuitzeilboten om de blauwe kampioenswimpel in de kleinste ORC klasse. Allemaal verschillende kleurrijke boten met een GPH van 720 of hoger. Met... Lees verder

Save the Date! Dag van het Wedstrijdzeilen

2 november 2021 - Zaterdag 20 november a.s. is de Dag van het Wedstrijdzeilen. Na twee jaren waarin we beperkt hebben kunnen zeilen en elkaar minder hebben kunnen zien, lijkt het erop dat we met... Lees verder

>