Goofies van februari weer met een stevig windje

10 februari 2020 - Tijdens de briefing werd even stil gestaan bij de gebeurtenissen in Colijnsplaat op 1 februari 1953. Toen grote delen van Zeeland en Zuidholland door een .........

stormvloed onderwater liepen behoedde  een losgeslagen coastertje dat op de kade voor de vloedplanken strandde Colijnsplaat voor overstroming.

De race zelf was, net als in januari, uitdagend te noemen. Er stond een forse wind die tijdens de race nog toenam. Met name schippers en bemanningen die hun spinaker op zetten kregen het soms zwaar. Toeschouwers en andere deelnemers werden getrakteerd op soms duizelingwekkende  capriolen, terwijl de bemanningen uit alle macht probeerden hun spinakker weer onder controle te krijgen. Soms kon zelfs de aangroei van de worstelende boten vanaf de wal worden gecontroleerd. Gelukkig liep het bijna altijd goed af, al kon niet alle schade worden voorkomen. Behalve wat deukjes in ego’s was er echter verder geen persoonlijk letsel. Net als tijdens de races van januari konden zeil liefhebbers die van “raggen” houden hun hart ophalen. Na afloop toonden de zeilers zich tevreden over de race en de baan.

 

 

De uitslagen van de Goofies zeilwedstijden van februari 2020

 

ORC A

Winnaar in ORC A werd Marco de Bat uit Terneuzen met de BATELEUR voor Andre Tienpond uit Ouwerkerk met ’t SPANWIEL  en Luc Feremans uit Schilde (B) met de ANTILOPE die derde werd.

 

IRC A

Ook in IRC A ging de overwinning naar Marco de Bat uit Terneuzen met de BATELEUR voor Emiel van Hemeldonck uit Ohlen (B) met de SNELLE VLIET en René Gommers uit Overasselt die met de OLYMPIX derde werd

 

ORC B

Winnaar in ORC B werd de ALDEBARAN V van de familie de Ridder met Dirk als geheim wapen aan boord voor Bas Dijkhuizen uit Kamperland met de ELYXIR en  Eric-Jan de Ridder uit Oss met de VINDIO die derde werd.

 

IRC B

In deze klasse won Laurent Vercammen uit Nijlen (B) met de WHITE RABBIT voor Bert Janssen uit Morsel (B) met de CAMINATA en Christof Lamproye uit Kortenberg (B) die met de ENIGMA derde werd.

 

ONGEMETEN A:

In klasse  A won Menno Vercouteren uit Kamperland met de INTENSE  voor Wilfried Geulleaume uit Steendorp (B) met de POPEYE en  Chris Houbolt, uit Rijsbergen met het jacht  KAREL MET DE HOUTEN POOT die derde werd.

 

ONGEMETEN B

Winnaar werd Adri van de Velde uit ‘sHeer Hendrikskinderen die met de SPOTGAAI  voor het jacht FARTHER BRUIN  van schipper Jan-Jacob Muyls uit Meise (B) en voor schipper Versluis uit Haaften die met de ONDINE derde werd.

 

De volgende Goofies zeilwedstrijd in Colijnsplaat is op 7 maart 2020.

 

DE GESCHIEDENIS

De oorsprong van de wedstrijden ligt in 1984 toen er een zeilrace werd gehouden tussen twee zeilers die beiden Goof (Govert) heetten. Na een aanpassing van hun oorspronkelijk gelijke boten, van het type Piewiet 1050, wilde ze zien welke boot nu sneller was. Ze spraken af dit te toetsen tijdens wedstrijden op elke eerste zaterdag van de wintermaanden. Tijdens de wedstijden van november 1984 deden er naast de beide Goofen nog twee andere zeilers mee, maar al gauw gingen er meer zeilers meedoen en kregen de Goofies wedstrijden (“de Goofies”)  een vaste plaats op de –winter– wedstrijd kalender.

Inmiddels varen de beide oer Goofen niet meer en worden de wedstrijden georganiseerd door ander “Goofen”

goofies@zeelandnet.nl

tel +31652474913

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ORC IRC

Wijzigingen voor de ORC in 2020

6 februari 2020 - Het zeilseizoen van 2020 staat weer voor de deur. Dit betekent ook dat de ORC en IRC certificaten weer verlengd worden. Dit betekent nieuwe certificaten en nieuwe ratings. Het O... Lees verder

Sevenstar Yacht Transport Official Logistics Partner of the NYYC

12 februari 2020 - Tijdens de Dag van het Wedstrijdzeilen eind 2019 hield oceaanzeiler en Sevenstar medewerker Wouter Verbraak al een presentatie over de transporten voor het WK IRC/ORCi in Newpor... Lees verder

>