Het Einde in Zicht!

21 juli 2020 - "Het einde in zicht?". Die vraag lijkt inmiddels beantwoord te kunnen worden want we mogen weer wedstrijden varen! We kunnen dus nog van een mooi naseizoen genieten, voordat de wintercompetities weer beginnen.

Mocht u nog geen plannen hebben, kijk dan rond voor de evenementen die vanaf eind augustus worden georganiseerd.

Zoals eerder gemeld, wordt er over 2020 geen Verbondsbezem competitie gevaren. Met de recente versoepelingen per 1 juli is de deur voor de NK's gelukkig wel open gegaan. Dit houdt in dat voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal (spel)contact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft geen 1,5 meter afstand te worden gehouden als het voor de sport noodzakelijk is. Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 18 en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Aan boord tijdens de wedstrijden dus in principe geen beperkingen maar wel voorzichtigheid indien dat mogelijk is. Op de wal zullen we de effecten zeker merken in aangepaste of afwezige walprogramma's.

In overleg met de evenementen hebben we de NK's voor 2020 als volgt kunnen verdelen:
vr 28 - zo 30 Augustus      Damen Breskens Sailing Weekend (NK IRC / ORC1)
vr 11 - zo 13 September   Zuiderzee Regatta (NK ORC4)
vr 11 - za 12 September   100 Mijl Bruine Bank Race (NK-2H / part 1)
vr 2 - za 4 Oktober            Van Uden Reco Medemblik Regatta (NK ORC2/3, NK-2H / part 2, NK Sportboten)

Via de links in bovenstaand overzicht kom je op de pagina van het betreffende evenement. Voor meer informatie over wedstrijdzeilen en de bijbehorende maatregelen kijk je op de site van het Watersportverbond:
https://www.watersportverbond.nl/kenniscentrum/coronavirus/maatregelen-en-adviezen-voor-de-watersport

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ORC IRC 2H DQTC SC

Deltaweekend een kijkje achter de schermen

19 juni 2020 - Dit weekend zouden we vanuit Zierikzee de 50e editie van het Deltaweekend varen. We verheugden ons al op de feestelijkheden en de sportieve strijd, met als extra de Veronicarace... Lees verder

Heeft u uw rating certificaten op orde?

23 juli 2020 - Nu we uit een soort vertraagde winterslaap komen, is het ook slim om vóór deelname aan wedstrijden nog even te controleren of het ORC en/of IRC certificaat nog in overeenstemmin... Lees verder

>