Inschrijving voor 9e Almere Regatta geopend

5 maart 2019 - Sinds een paar weken is de inschrijving voor de 9e Almere Regatta geopend en de eerste inschrijvers hebben zich al gemeld. De organisatie is weer volop bezig om het de zeilers in ieder geval naar de zin te maken met een uitgebreid programma.

Up/Down banen
Al vanaf de 1e editie in 2011 was de opzet om op de Up/Down banen voor alle klassen veel wedstrijden per dag te varen. Waren dat in het begin 5 wedstrijden per dag, de laatste jaren is 4 wedstrijden per dag het maximum. Dat gaan we ook in 2019 weer handhaven.

We gaan  1 Up/Down baan uitleggen met voor iedereen dezelfde startlijn, maar zoals het er nu uitziet weer 2 finishlijnen. We leggen de Up/Down baan op een zodanige plek, waardoor we geen last hebben van waterplanten.

NB. de Almere Regatta 2019 wordt 2 weken eerder gehouden dan in 2018, dus dan zijn de waterplanten nog niet (overal) aanwezig.

Middenlangebaan
Dit jaar geen Langebaanwedstrijd, maar een ZG. Middenlangebaanwedstrijd, waar we 2 wedstrijden per dag varen.
De Middenlangebaanwedstrijd worden uitgelegd boven de "Put voor Muiden". We hebben daar gegarandeerd geen last van waterplanten, dus dat is geen reden om niet in te schrijven..


X-Yachts Jubileum jaar


Vanwege het gegeven dat X-Yachts een aantal jubilea te vieren heeft, zal er tijdens deze Almere Regatta een speciale X-Yachts Cup gehouden worden.
X-Yachts viert de volgende jubilea:

  • X-Yachts Denemarken 40 jaar!
  • X-Yachts Nederland 35 jaar!
  • X-Yachts Club Nederland 5 jaar!!

Uiteraard feliciteren wij alle X-Yachts partijen met deze heugelijke feiten.


Tenzij de betreffende deelnemers zelf anders inschrijven, worden alle X-Yachts deelnemers geacht in te schrijven in de X-Yachts Cup.
Dit kan via onderstaand inschrijfformulier, maar klik dan bij "Klasse" op "X-Yachts Klasse".
De deelnemers aan de X-Yachts Cup varen 2 Middenlangebaanwedstrijden per dag op (zeer) diep water.

In het kader van de jubileumactiviteiten hebben de X-Yacht deelnemers op zaterdag tot aan het feest een eigen walprogrammma. Deze deelnemers worden hierover geinformeerd via de X-Yachts Club Nederland.

Startschip Up/Down banen

 

Nu de Sensor niet meer beschikbaar is als startschip, moest er gezocht worden naar een alternatief. Dit is gelukt. De voormalige blusboot Jan van der Heijde II zal als startschip worden ingericht. We zijn blij dat we op deze manier dit prachtige schip kunnen tonen. 

 

Walprogramma in voorbereiding

 

We hebben weer een band vastgelegd voor het avondfeest. Het is nog een verrassing, maar "bronnen" beweren dat zij garant staan voor een swingende en gezellige avond.  

Nadat de boten op zaterdag weer zijn afgemeerd in de haven, worden alle schippers en hun bemanningen uitgenodigd voor een zg. "Happy drinks". 
Daarna wordt er een BBQ gehouden. Intekenen hiervoor kan via het inschrijfformulier.

ORC DQTC

Bruinvissen en verfrissende miezer tijdens maart Goofies

5 maart 2019 - De Goofies zeilwedstrijden en van afgelopen zaterdag kenmerkten zich, zoals één van de deelnemers het omschreef, door “een mooie baan, .... Lees verder

Offshore Personal Survival Training nu ook vanuit IJmuiden

2 mei 2019 - Vaar je de Fastnet Race, andere Offshore race of ga je de zee op? Volg dan de OPST bij STC-KNRM. Er is een extra datum gepland op dinsdag 18 juni! Ook op 4 mei zijn er nog plaat... Lees verder

>