Kort maar krachtig

6 november 2019 - De Goofies zeilwedstrijden van afgelopen zaterdag 2 november laten zich het best samenvatten met de term:“kort maar krachtig” “Kort” door de lengte van de ................

baan en “krachtig” in verband met de windsterkte.

De windverwachtingen voor de Oosterschelde beloofden een uitdagende race: Windkracht 5 tot 6 uit het zuiden tot het zuidwesten in de namiddag toenemend en met windvlagen tot 7 beaufort. Voor het uiterste westen van de Oosterschelde werd de verwachting tijdens de race nog bijgesteld tot vlagen van windkracht 8 na drie uur in de middag. Een aantal zeilers hield het op basis van deze verwachting voor gezien en voer niet uit. Een verstandige beslissing als je denkt dat de omstandigheden te uitdagend zijn voor de boot en of bemanning of als je gewoon veel wind niet leuk vindt. Ook wedstrijdzeilers doen het tenslotte voor hun plezier!

Om schippers, en hun bemanning deze keuze makkelijk te maken kunnen van de zeven wedstrijden de resultaten van twee worden afgetrokken. Je kunt dus nog prima Goofies kampioen worden ook al doe je een keer (2x) niet mee.

Op basis van deze verwachting hadden de Goofen een aangepaste baan opgegeven: Betrekkelijk kort en onder de hoge wal (in de luwte) van Noord-Beveland.

Dat pakte in de praktijk ook goed uit. De boten hadden veel wind maar er waren betrekkelijk weinig golven. Door de lengte van de baan waren de boten weer in de haven toen de wind en de vlagen op hun hevigst waren. De windvlagen eisten wel hun tol. Twee boten beschadigde hun roer bij hun pogingen om het oploeven (naar de wind draaien) van hun boten tegen te gaan.

Van de AMADEUS brak zelfs het roerblad zodat de boot stuurloos werd. De schipper van de WALHALLA, die heel gunstig in de wedstrijd lag, voldeed prijzenswaardig aan de plicht om te helpen. Hij beëindigende de wedstrijd, nam de AMADEUS op sleeptouw en bracht hem naar de haven van Colijnsplaat. Hulde!. Geheel volgens de regels voor het wedstrijdzeilen zal de WALHALLA , als hij meer uitslagen heeft, worden gecompenseerd in deze uitslag zodat hij van zijn hulp geen nadeel ondervindt.

De uitslagen van de Goofies zeilwedstijden van november 2019

ORC A

Winnaar in ORC A werd  Andre Tienpond uit Ouwerkerk met ’t SPANWIEL voor voor René Gommers uit Overasselt met de OLYMPIX en Marco de Bat uit Terneuzen die met de BATELEUR derde werd

IRC A

In IRC A ging de overwinning naar Marco de Bat uit Terneuzen met de BATELEUR voor René Gommers uit Overasselt met de OLYMPIX en Jaap Gelling uit Delft die met de BARCAROLLE 2 derde werd

ORC B

Winnaar in ORC B werd Bas Dijkhuizen uit Kamperland met de ELYKIR voor Ab Pasman uit Son en Breugel met de SUNSHINE 4 en Laurent Vercammen uit Nijlen (B) die met de WHITE RABBIT derde werd.

IRC B

In deze klasse won Laurent Vercammen uit Nijlen (B) met de WHITE RABBIT

ONGEMETEN A:

In de klasse ONGEMETEN A won Wilfried Geulleaume uit Steendorp (B) met de POPEYE  voor Mark van Driel uit Rhoon met de FAMOUS GULL 2 en Frank Brejaard uit Breda die met de VITA NOVA 3e werd.

ONGEMETEN B

Winnaar werd I.P Versluis uit Haaften met de ONDINE voor Voor Stefan Schodts uit Huldenberg (B) met de SPINDRIFT en Adrie van de Velde uit s’ Heer Hendrikskinderen die met de SPOTGAAI derde werd.

De volgende Goofies zeilwedstrijd in Colijnsplaat is op 7 december 2019.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ORC IRC

Een mooie tweede dag van de IJspegel Trophy in Scheveningen!

30 oktober 2019 - Zondag 27 oktober 2019, terwijl voor vele zeilers het seizoen er op zit, wordt er in Scheveningen in de winter heerlijk doorgevaren. De tweede dag van de .................. Lees verder

Vrolijke opening van Vrolijk Watersport

8 november 2019 - Officiële opening nieuwe winkel Vrolijk Watersport in Scheveningen op 30 november. Vrolijk Watersport en Maritiem Watersport gaan samen verder op de ......... Lees verder

>