Mooie baan, bijna droog en een krachtige wind: prima wedstrijd.

13 januari 2019 - Een mooie baan met voldoende in de windse (kruis) rakken , bijna droog en een krachtige wind waren het geheim voor tevreden zeilers en tevreden organisatoren. Kortom een mooie eerste Goofies zeil wedstrijd voor 2019. De baan was zo gekozen ........................

dat de zeilers allemaal voor 17:00 uur binnen waren zodat ze allemaal aanwezig konden zijn bij de Goofies 2019 viering. In een geanimeerde bijeenkomst bespraken de schippers en hun bemanningen hun plannen voor het zeil-en wedstrijd seizoen 2019 en maakten afspraken voor deelname, training en bemensing.  Het belooft een mooi en competitief wedstrijd seizoen te worden.

Bij de start was er een aantal zeilers dat dacht met een slimmigheidje rond de begrenzingsboei een extra voordeel te kunnen halen. Maar helaas waren ze door de manier waarop ze de baan voeren formeel volgens de Goofies  10 geboden (het reglement voor de Goofies wedstrijden) niet gestart.

In de geest van de Goofies wedstrijden werden ze echter niet gediskwalificeerd maar kregen ze een forse tijdstraf.

 

 

De volgende Goofies zeilwedstrijd is in Colijnsplaat op zaterdag  2 februari 2019.

De uitslagen van de Goofies zeilwedstijden van januari 2019

 

ORC A

Winnaar in ORC A werd Frans de Vries Lentsch uit Rotterdam met de STORTEMELK voor  Marco de Bat uit Terneuzen met de BATELEUR  en Karel Verhulst uit Knokke (B) die met de RAQUERO  derde werd.

 

IRC A

In IRC A ging de overwinning naar Marco de Bat uit Terneuzen met de BATELEUR voor  Frans de Vries Lentsch uit Rotterdam met de STORTEMELK en  René Gommers uit Overasselt die met de OLYMPIX derde werd.

 

ORC B

Winnaar in ORC B werd Eric Jan de Ridder uit Oss met de VINDIO voor Bas Dijkhuizen uit Kamperland met de ELYXIR en  Kees  Meijer uit Goes die met de SWITCH  derde werd.

 

IRC B

In deze klasse won  Bert Janssen uit Mortsel (B) met de PRINCE DE PETARCQ  voor Laurent Vercammen uit Nijlen (B) met de WHITE RABBIT en Samuel Goedhals uit Ekeren (B) die met de FARTHER BRUIN derde werd.

 

ONGEMETEN A:

In de klasse ONGEMETEN A won Luc Feremans uit Schilde (B) met de PLAYSTATION 4 voor Mark van Driel uit Rhoon met de FAMOUS GULL 2 en Wilfried Geulleaume uit Steendorp (B)  die met de POPEY derde werd.

 

ONGEMETEN B

Winnaar werd Christophe Declercq uit Edeghem (B) met de LECAS  voor Albert Lestraden uit Rotterdam die met de RAGAZZA tweede werd . Derde werd I. P. Verhulst uit Haaften met de ONDINE.

 

 

DE GESCHIEDENIS

De oorsprong van de wedstrijden ligt in 1984 toen er een zeilrace werd gehouden tussen twee zeilers die beiden Goof (Govert) heetten. Na een aanpassing van hun oorspronkelijk gelijke boten, van het type Piewiet 1050, wilde ze zien welke boot nu sneller was. Ze spraken af dit te toetsen tijdens wedstrijden op elke eerste zaterdag van de wintermaanden. Tijdens de wedstijden van november 1984 deden er naast de beide Goofen nog twee andere zeilers mee, maar al gauw gingen er meer zeilers meedoen en kregen de Goofies wedstrijden (“de Goofies”)  een vaste plaats op de –winter– wedstrijd kalender.

Inmiddels varen de beide oer Goofen niet meer en worden de wedstrijden georganiseerd door ander “Goofen”

ORC IRC

Ronde om Noord Holland naar nieuwe startlocatie

4 januari 2019 - Na vele jaren is er helaas een einde gekomen aan een lange traditie van de start van de ronde om Noord Holland vanuit een Noord Hollandse haven. Muiden is ruim 20 jaar onze vert... Lees verder

Schuttevaer Race 2019

22 januari 2019 - Sinds 1982 wordt elk jaar de Schuttevaer Race georganiseerd. Een traditionele zeilrace waar veel zeilers elk jaar aan mee doen. Bij dit ultieme ................... Lees verder

>