Mooie omstandigheden tijdens voorlaatste Goofies

13 maart 2020 - Tijdens Goofies wedstrijd van afgelopen zaterdag op de Oosterschelde konden de zeilers genieten van mooi weer, een mooie wind 4 bfr en een mooie ...............

baan van 22 mijl rond de plaat  van de Vuilbaard.

Helaas was er in het eerste deel van de wedstrijd een pech- en een schadegeval.

Een boot verloor om onbekende reden zijn roer en moest door een tehulpsnellende boot naar de haven worden gesleept. Omdat een boot zonder roer zich moeilijk laat slepen koste het nogal wat moeite om de boot daadwerkelijk de haven binnen te krijgen. Pas toen een andere , wat grotere, zeil boot langszij vastmaakte lukte het om de pechvogel naar binnen te brengen en af te meren.

De boot van één van de Goofen zelf werd in een klassieke bakboord stuurboord situatie hard aangevaren. Doordat de bediener van de grootschoot die onvoldoende  vierde of kon vieren, kon de boot die moest uitwijken onvoldoende afvallen. Een forse aanvaring was het gevolg. De aangevaren boot liep behoorlijke structurele  schade op. Door het ontstane gat liep de boot in hoog tempo vol water. Door vol gas naar de kraan in de haven van Colijnsplaat te varen en  snel ingrijpen van de haven meester met een pomp op de steiger kon verdere schade worden voorkomen. De deelnemers waren tevreden over het weer en de baan.

 

Verwachtingen voor de eind uitslag in april.

Met nog één wedstrijd te gaan, staan voor de meeste klassen de winnaar  van einduitslag voor het winter seizoen 2019-2020 al wel vast:

In de klassen ORC A en IRC A  kan de overwinning Marco de Bat met de BATTELEUR niet meer ontgaan.

In ORC B wordt Bas Dijkhuizen met de ELYXIR de nieuwe kampioen

In IRC B wordt Laurent Vercammen met de WHITE RABBIT  met 5 punten de nieuwe kampioen

In ongemeten A heeft Mark van Driel met de FAMOUSGULL 2 de eerste plaats vast in handen

Alleen in de klasse ongemeten B hangt de overwinning nog af van het resultaat van de laatste wedstrijd. Daar hebben  Adri van de Velde met de SPOTGAAI  en I.P. Versluis met de ONDINE beiden nog kans op de eindoverwinning

 

 

De uitslagen van de Goofies zeilwedstijden van maart 2020

 

ORC A

Winnaar in ORC A werd René Gommers uit Overasselt met de OLYMPIX voor Marco de Bat uit Terneuzen met de BATELEUR  en Frans de Vries-Lentsch uit Rotterdam met de STORTEMELK die derde werd.

 

IRC A

In IRC A ging de overwinning naar Marco de Bat uit Terneuzen met de BATELEUR voor Emiel van Hemeldonck uit Ohlen (B) met de SNELLE VLIET en René Gommers uit Overasselt met de OLYMPIX  die derde werd.

 

ORC B

Winnaar in ORC B werd Bas Dijkhuizen uit Kamperland met de ELYXIR  voor  Eric-Jan de Ridder uit Oss met de VINDIO en Ab Pasman uit Son en Breugel die met de SUNSHINE 4 derde werd.

 

IRC B

In deze klasse won Laurent Vercammen uit Nijlen (B) met de WHITE RABBIT voor Bert Janssen uit Morsel (B) met de CAMINATA en Christof Lamproye uit Kortenberg (B) die met de ENIGMA derde werd.

 

ONGEMETEN A:

In klasse  A won M van  Driel uit Rhoon met de FAMOUS GULL 2 voor Winfried Guelleaume  uit Steendorp (B) met de POPEYE en Dick Nonnekens uit Wissekerke  die met de SHARK derde werd.

 

ONGEMETEN B

Winnaar werd jacht FARTHER BRUIN  van schipper Jan-Jacob Muyls uit Meise (B)  voor Adri van de Velde uit ‘sHeer Hendrikskinderen met de SPOTGAAI  en Leo van Haastrecht uit Meise (B)  die met de  BOEBOE  derde werd.

 

volgende Goofies zeilwedstrijd in Colijnsplaat is op 4 april 2020 en dat is de laatste Goofies wedstrijd van het winterseizoen 2019-2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ORC IRC

Organisatie Y-Toren Race 2020 is er klaar voor

8 maart 2020 - De organisatie van de Y-Toren Race 2020 staat grotendeels weer in de steigers en is het nu aftellen naar de start van de 55ste Y-Toren Race in het weekeinde van 2 en 3 mei. Lees verder

Organisatie Flevoland Regatta staat in de startblokken

13 maart 2020 - Op 13 en 14 juni 2020 wordt de Flevoland Regatta gezeild op het IJsselmeer vanuit onze verenigingshaven "De Houtrib". De Flevoland Regatta is ....................... Lees verder

>