Nieuwe voorzitter voor Noordzee Club

22 december 2017 - Voorafgaand aan de Dag van het Wedstijdzeilen was er een bijzondere ALV voor de Noordzee Club. Na het afscheid van Jan Geert Boeve afgelopen maart, waren we op zoek naar een nieuwe voorzitter. Deze hebben we tijdens de Dag van het Wedstrijdzeilen kunnen voorstellen: Dirk- Jan Zweers.

Na een korte introductie tijdens deze ingelaste ALV, werd Dirk-Jan unaniem gekozen als onze nieuwe voorzitter. We wensen hem veel mooie momenten in deze rol.

Dirk-Jan Zweers (1957) is sinds 1978 lid van de Noordzee Club en daarnaast van KWV de Kaag, de KNZ&RV en de RORC.

Professioneel heeft Dirk-Jan na een studie Geneeskunde in Leiden en een specialisatie in de Gynaecologie/Obstetrie in Heerlen en Maastricht ruim 15 jaar als gynaecoloog gewerkt in Hoorn. Daarna heeft hij eind 2015 de switch gemaakt naar de farmaceutische industrie als Medisch Directeur van resp. Organon Nederland, Janssen (Johnson & Johnson) Nederland, Janssen Benelux en AbbVie Nederland.

Hij heeft bestuursfuncties bekleed in meerdere lokale, regionale en landelijke (medische) organisaties. In de watersportwereld bestuursfuncties bij de Leidse Studenten Zeilvereniging Notos en de Hoornse jeugdwedstrijdzeil organisatie Ortho Center Sailing Team/Velsen Flexoplast Sailing Team. Recentelijk was Dirk-Jan commissaris zeilen/ondervoorzitter bij de KNZ&RV in Muiden en lid van de Adviesraad van de Eredivisie Zeilen.

Het zeilen begon op 10-jarige leeftijd met een zeilkamp op de thuisplas de Kaag. Een Flits werd de eerste boot, maar moest een Pluis/Jeugdboot worden om te kunnen wedstrijdzeilen. Daarna volgde een Solo en een Laser. In de studententijd werd het grote water opgezocht, beginnend met een vol seizoen incl. Cowesweek en Fastnet Race op de ”Mallemok” bij Wessel Deerns. Daarna is het wedstrijdzeilen op groot water gebleven op vele verschillende boten als bemanningslid in de mini-ton/half-ton/ driekwart ton-klasse, Dehler db36/39/41, X 43/48/61, First 36.3, S&S 41 etc.

Het afgelopen seizoen heeft Dirk-Jan een aantal mooie wedstrijden kunnen varen zoals de Caribbean 600 op de “Nix”; op de “Winsome” van Harry Heijst de Cowes-St.Malo race, RYS members race, Cowes Week en Fastnet Race; teamzeilwedstrijden in Cowes en nu begint de IJspegelserie in Scheveningen op de Dehler 41 “Big Biche”. In het najaar is hij als bemanningslid ook gestart met een campagne in de Draken klasse, waarin zojuist de Gold Cup in St.Tropez gezeild is. Zelf zeilt Dirk-Jan met zijn familie in hun X-43 “Xoana”.

ORC IRC 2H DQTC SC

Voorbereidingen Deltaweekend 2018 in volle gang

20 december 2017 - De voorbereidingen voor de volgende editie van het Deltaweekend zijn al weer in volle gang. Zierikzee is een haven met veel historie voor het Deltaweekend. We gaan op en rond he... Lees verder

Breaking news: competitiekalender 2018!

23 december 2017 - Bijna kerstmis 2017 en nog geen competitiekalender voor de Verbondsbezem op de site. De vragen van de wedstrijdzeilers kwamen mondjesmaat binnen per telefoon, fax “wat is dat”,... Lees verder

>