Geslaagd Nederlands Kampioenschap ORC4 2021

14 september 2021 - Afgelopen weekend streden 20 kajuitzeilboten om de blauwe kampioenswimpel in de kleinste ORC klasse. Allemaal verschillende kleurrijke boten met een GPH van 720 of hoger. Met dank aan Hylke Steensma voor het verslag.

Vrijdagmiddag zeilden de deelnemers, na een heldere voorbespreking door wedstrijdleider Hein Nanninga, een middellange baan in de diepe put voor Muiden. Deze was niet aftrekbaar en telde 1,25 keer mee. Het comité had de baan er perfect ingelegd en er was gelukkig geen last van wier. Na iets meer dan 2 uur zeilen eindigde de Marieholm IF 'Svea' van Menno Mostert op een eerste plaats.

Zaterdag stonden drie up/down banen op het programma. Met een medium wind werd flink gestreden en was het vaak close racing. Het veld finishte vaak binnen een paar minuten van elkaar. De vrijwilligers op het finishschip hadden het er maar druk mee.

Na de laatste wedstrijd organiseerde de Noordzee Club een borrel voor leden en voor de deelnemers. Jaarlijks stappen nieuwe eigenaren de ORC4 in en het was een goed moment om nog eens onder de aandacht te brengen wat de Noordzee Club allemaal doet voor ORC (en IRC) zeilend Nederland. Na de geslaagde borrel werden nog vele gesponsorde nautisch verantwoorde dagprijzen uitgereikt.

Zondag stonden wederom drie up/down wedstrijden op het programma. In het klassement werd flink gestreden en het was spannend. Meerdere deelnemers hadden nog zicht op de titel. Er stond minder wind en de wind draaide ook behoorlijk. Lastige omstandigheden voor de deelnemers. Het comité van Muiden ging goed om met de wisselende omstandigheden en verlegde de baan een paar keer. De autonome boeien waren voor veel deelnemers nieuw maar een perfecte manier om de baan snel te kunnen verleggen.

Uiteindelijk zeilde Ben Hoefsloot (Sprinta DS 'Furie', 10,5 punten) met zijn bemanning het meest constant en grepen zij soeverein de titel. Op een tweede plaats gevolgd door Menno Mostert (Marieholm IF 'Svea', 17,3 punten) en op een derde plaats de kampioen van vorig jaar Geert Nell (Samourai 760 'White Spirit', 25,3 punten).

1e Prijs en Nederlands Kampioen 2021: Ben Hoefsloot, Rob en Koen Sibbel

2e plek: Menno Mostert, Jantine Lubbers en Age Smit

3e Plek: Bemanning Geert Nell.

Uitslagen: Zuiderzee Regatta 2021 manage2sail

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ORC DQTC

Gezellige Noordzee Club Borrel tijdens het ONK IRC 2021 in Breskens

3 september 2021 - Op de zaterdag van het Breskens Sailing Weekend organiseerde de Noordzee Club een aangeklede borrel voor de zeilende leden en hun bemanning en voor de niet-zeilende leden in de... Lees verder

Goofies 2021-2022 gaan door

25 september 2021 - Goofies Winterserie 2021-2022 gaat door! De Goofies-wedstrijden worden vanuit de haven van Colijnsplaat in de wintermaanden iedere eerste zaterdag van de maanden oktober tot... Lees verder

>