NSR kiest voor Manage2Sail

2 januari 2017 - Tijdens de Dag van het Wedstrijdzeilen in Muiden is er door de Noordzee Club een presentatie gegeven over applicaties voor scoring en racemanagement. Het doel van deze presentatie was om de aanwezige wedstrijdorganisaties inzicht te geven in de mogelijkheden die tegenwoordig beschikbaar zijn voor het professioneler en eenvoudiger publiceren van informatie, organiseren van online inschrijving/betaling en uitslagverwerking.

Tijdens deze presentatie zijn twee totaaloplossingen voor racemanagement aan bod gekomen: YachtScoring (YS) en Manage2Sail (M2S). Voor de NSR heeft racedirector Arend van Bergeijk samen met Raymond Roesink van de Noordzee Club beide systemen vergeleken. De keuze is hierbij gevallen op M2S. De redenen voor Arend om te kiezen voor M2S ten behoeve van de NSR, zijn:

  • Op een aantal vlakken biedt M2S net wat meer mogelijkheden en is de organisatie erachter (Swiss Timing) een grotere, Europese partij dan YachtScoring. 
  • M2S is qua structuur, uiterlijk en gebruikservaring een stuk moderner dan YS en is standaard meertalig (ook Nederlands).
  • De applicatie heeft, tot zover we nu hebben kunnen constateren, logische methoden om gecompliceerde, multi class, multi ranking events op te zetten, inclusief uitgebreide mogelijkheden om inschrijfgelden te bepalen.
  • Via M2S is het mogelijk om naast inschrijving van deelnemers ook social event ticketing en merchandising aan te bieden.
  • M2S wil graag meewerken aan het introduceren van hun applicatie op de Nederlandse markt. Dat betekent dat er bijvoorbeeld samen met de NSR organisatie een mogelijkheid wordt gemaakt om te betalen via iDeal.
  • Training en ondersteuning wordt vanuit Europa geleverd en is zelfs op locatie mogelijk tijdens evenementen.
  • De kosten voor het gebruik van M2S zijn (afhankelijk van het wedstrijdformat) aantrekkelijker dan bij YachtScoring.
  • M2S koppelt goed met SAP Sailing Analytics, een toepassing die mogelijk ook bij de NSR zijn intrede zal doen.

Kortom een breed scala aan voordelen, die het organiseren van en professioneel evenement mogelijk maken. Arend en Raymond gaan nu samen aan de slag met M2S om een aantal aanpassingen te laten doorvoeren om de applicatie klaar te maken voor gebruik in Nederland en zal dan de inrichting voor de NSR gaan doen.
 
Mocht je meer informatie willen over de toepassing van M2S, dan kan dat via Arend (wedstrijdleiding@nsr.nl) of via Raymond (postmaster@noordzeeclub.nl). Voor vragen over of een kopie van de presentatie neem je contact op met Raymond.

ORC IRC 2H

Wedstrijdkalender 2017

27 december 2016 - Bij de presentatie van de wedstrijdkalender 2017 tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de “Dag van het wedstrijdzeilen in kajuitzeiljachten” waren nog niet alle data voor het se... Lees verder

Nederlandse versie IRC regels 2017

10 januari 2017 - Voor 2017 zijn de IRC regels aangepast. Onze Belgische collega en IRC afgevaardigde Carl Sabbe heeft deze naar het Nederlands vertaald. Lees verder

>