Nieuwe Kampioenen ORC Full Crew 2022 tijdens de NSR

9 juni 2022 - Morpheus en Extra Djinn zijn de nieuwe Nederlandse kampioenen 2022 in respectievelijk de ORC 1 en ORC2. Tijdens de North Sea Regatta op Scheveningen van 4-6 juni waren zij de intense concurrentie net iets te snel af. Elke en Moana wisten beslag te leggen op het zilver en brons in ORC1. Diezelfde medaillekleuren in ORC2 waren er respectievelijk voor Lällekönig en Rosetta.

In ORC 1 bracht de long course op zondag 5 juni de beslissing tussen de top 4 in het klassement. Elke boot had nog een kans op eremetaal, maar met een 2e plek hield Morpheus, gecoacht door Erik van Vuuren, de Elke net achter zich met 1,5 punt voorsprong.

Spannend was het wel omdat Moana op slechts 2 seconden achter de Morpheus eindigde, waardoor het verlies van Morpheus beperkt bleef tot 1,5 punt i.p.v. 3. Moana dus 3e in die race en moest daarmee afhaken in de strijd voor het zilver. Dankzij Kreutz Ass die zich tussen de Moana en de Van Uden nestelde op de 4e plek in de long course kon Moana zich wel overall op de 3e plek nestelen. Vanwege de harde wind werd er op maandag niet gezeild en werd dit resultaat de eindstand:

1. Morpheus  Wouter Hermsen

2. Elke             Frans Rodenburg

3. Moana        Frans van Cappelle

ORC2

Ging het zondagmiddag in de ORC1 om de top 4, in ORC2 spande het tussen de nummmers 1 en 2: Extra Djinn en Lällekönig. Extra Djinn had 2 punten voorsprong en mocht nog wel achter Lällekönig eindigen in de long course maar dan mocht er geen boot tussen zitten.

Dat lukte: Sailselect kwam na krap 1,5 uur zeilen met 44 seconden net tekort om Extra Djinn van het kampioenschap weg te houden. Rosetta handhaafde zich keurig op de 3e plek. Daarmee werd ook hier de eindstand op het bord gezet: