ORC Wereldkampioenschap 2023

2 september 2022 - Volgend jaar wordt van 4 tot 12 augustus gestreden om de titel ORC Wereldkampioen. Het groots opgezette evenement vindt plaats bij ons om de hoek, namelijk in het Duitse Kiel, waardoor het toegankelijker wordt voor iedere ORC boot in Nederland. In 2014 was Kiel ook zeer succesvol gastheer voor deze Wereldkampioen- schappen met wel 151 deelnemende boten uit 15 landen.

Het is een geweldige kans om zo’n mega-evenement te ervaren en uiteraard hopen wij op een grote Nederlandse delegatie. Op dit moment zijn er al 70 entrees waaronder vier Nederlandse boten. De organisatie van het zeilevenement laat weten dat onder de vroege inschrijvingen (tot 18 september ’22) een gratis deelname wordt verloot.
De Noordzee Club wil graag leden ondersteunen in de voorbereiding naar zo’n kampioenschap en eventueel bij de overstap van ORC Club naar ORC International. Voor meer informatie hierover kan je terecht bij de technische Commissie, o.l.v. Willem Ellemeet (tc@noordzeeclub.nl).

Voor meer informatie over het evenement klik hier: ORC Worlds 2023.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


IRC Europees Kampioenschap 2022

2 augustus 2022 - In Breskens vond de afgelopen weekend (24 t/m 28 aug.) de IRC Europese Kampioenschappen 2022 plaats onder wel zeer ideale zeilomstandigheden. Wind, zandbanken en getijde maakten... Lees verder

Tie a knot: 19 november 2022

4 oktober 2022 - Op zaterdag 19 november a.s. vindt de afsluiting van het wedstrijdseizoen plaats bij de WV Braassemmermeer te Roelofarendsveen. Het wordt een gevarieerde dag met een korte Algem... Lees verder

>