Perfect weer tijdens Goofies

5 maart 2018 - De afgelopen periode was het echt winter met een straffe oosten wind en er werden verschillende koude records gebroken. Bovendien was er door de langdurige Oosten wind in combinatie met springtij sprake van extreem lage waterstanden. Het was bij het naderen van de Goofies datum dan ook best ................

spannend of het door zou kunnen gaan. Maar, zoals wel vaker bij de Goofies wedstrijden, viel het allemaal enorm mee.  Als de horde van de reis naar Colijnsplaat over de soms nog besneeuwde wegen was genomen waren de grootste problemen overwonnen.

Er was alleen een uur uitstel van de start nodig om er  voor de zorgen dat alle boten ondanks de lage waterstand, tijdig  voor de start de haven konden verlaten. De oostenwind nam af tot een goeie zeilwind. Er was geen ijsgang in de haven de temperaturen  lagen  rond het vriespunt met soms een waterig zonnetje . Koud en droog maar niks waar je je niet op kon kleden. En gelukkig konden ook de dekken van de boten makkelijk sneeuw en ijsvrij gemaakt worden, een absolute veiligheidseis voor een zeilwedstrijd in de winter.

Door de stabiele oostenwind konden de zeilers een mooi “rondje plaat” om de vuilbaard varen met een voordewinds rak tegen de stroom en een ruim kruisrak met de stroom mee. Winnaars werden diegene die niet alleen snel maar ook slim hadden gevaren. De ervaren Goofies zeilers dus!

 

Tussenstand

Met nog één wedstrijd te gaan tekenen in een aantal klassen de overall winnaars zich al af:

In de ORC A heeft Frans de Vries Lentsch met de STORTEMELK de beste papieren. Als hij in de laatste wedstrijd een goeie score heeft, hebben de andere boten in zijn klasse geen kans meer.

Ook in IRC A  heeft Frans de Vries Lentsch met de STORTEMELK de beste kansen.  Alleen Marco de Bat met de BATELEUR kan hem nog bedreigen.

In ORC B kan Eric-Jan de Ridder met de VINDIO de overwinning niet meer ontgaan,

In IRC B is Bert Janssens met de PRINCE DE PETARQUE  de gedoodverfde winnaar

In ongemeten A is er nog veel mogelijk. Van de bovenste 6 in het tussen klassement kunnen er door de mogelijkheid om nog een wedstrijd af te trekken nog een viertal deelnemers winnen.

In ongemeten B kan de overwinning Adrie van de Velde met de SPOTGAAI  niet meer ontgaan. Voor de tweede plaats blijft het nog spannend.

De uitslagen van de Goofies zeilwedstijden van maart 2018.

ORC A:
Winnaar in ORC A  werd Jaap Gelling uit Delft met de BARCAROLLE 2 voor Frans de Vries Lentsch uit Rotterdam met de STORTEMELK   en Marco de Bat uit Terneuzen met de BATELEUR die  derde werd.

 

IRC A:
In IRC A ging de overwinning naar Frans de Vries Lentsch uit Rotterdam met de STORTEMELK voor  Marco de Bat uit Terneuzen met de BATELEUR en   Emiel Van Hemeldonck uit Ohlen (B) die met de SNELLE VLIET  derde werd.

 

ORC B:
In ORC B won Eric Jan de Ridder uit Oss met de VINDIO  voor Bert Janssens uit Berlaar (B) met de PRINCE DE PETARQUE en Arjen Zwart uit Zierikzee die met de WATERZOOI derde werd.

IRC B:
In IRC B won Bert Janssens uit Berlaar (B) met de PRINCE DE PETARQUE  voor de  ENIGMA van schipper Christof Lamproye uit Kortenberg (B)

 

Ongemeten A.

De overwinning in ongemeten A  was voor Luc Feremans uit Schilde (B) met de PLAYSTATION 4 voor Karel Verhulst uit Wilrijk (B) met de ULYSSES en Philip de Cort  uit Hemiksem (B) die met de WALHALLA 3e werd. 

 

Ongemeten B:

De overwinning ging hier naar Christophe Declercq uit Edegem (B) met de LECAS voor Jan Jakob Muyls uit Meise (B) met de FARTHER BRUIN en Adri van de Velde uit 's-Heer Hendrikskinderen die  met de SPOTGAAI  derde werd.

De Goofies finale 2017-2018 en  laatste  Goofies zeilwedstrijd van deze winter is in Colijnsplaat op zaterdag 7 april 2018.

ORC IRC

Early Bird korting bij tijdig inschrijven NSR

2 maart 2018 - Bij Jachtclub Scheveningen wordt hard gewerkt om de North Sea Regatta ook dit jaar weer een succes te laten worden. Deze Regatta gaat, zoals van ouds, weer plaats vinden .......... Lees verder

In memoriam: Ruud van Wely

6 maart 2018 - Op 27 januari overleed ons erelid Ruud van Wely. Cor Dekking (tevens erelid van de Noordzee Club) schreef een kort stukje over Ruud. Lees verder

>