Prachtige zeildag tussen 2 depressies tijdens Goofies

9 december 2019 - De Goofies zeilwedstrijden van zaterdag 7 december in Colijnsplaat. Ruim 60 schippers en hun bemanning genoten op de Oosterschelde in

Colijnsplaat van een prachtige zeildag tussen twee stormdagen.

Vrijdag 6 december was het een prut dag: koud, regen en een stormachtige wind. Ook voor zondag de 8e  waren de verwachtingen wat betreft regen en wind niet geweldig. Maar het weer was de Goofies zeilers en organisatie op zaterdag de 7 veel gunstiger gezind. Het was warmer, droog en er stond een mooie zeilwind. Met de mooie baan die de Goofen hadden bedacht dus een geweldige zeildag!

 

Hulp verlening.

Tijdens de start werd er op een van de deelnemende boten een bemanningslid onwel.

De schipper vroeg per radio assistentie voor hulp aan de betrokkene en voer zo snel mogelijk naar een steiger in de haven van Colijnsplaat. De wedstrijdleiding vroeg via 112 om ambulance hulp en twee boten van deelnemers met een arts aan boord, kwamen langszij de boot met het slachtoffer en zette de arts over. Daar begonnen zij direct met het ondersteunen van de bemanning bij de reanimatie.

Een andere arts aan de wal en de havenmeester van Colijnsplaat, met de AED van de vereniging, verleenden assistentie. De reanimatie werd snel overgenomen door het gealarmeerde ambulance personeel en de brandweer van Colijnsplaat, die ook was opgeroepen.

Mede door de snelle reactie van alle hulpverleners , bemanning, deelnemers en professionelen, was de reanimatie succesvol en kon de patiënt worden getransporteerd en opgenomen in een Zeeuws ziekenhuis voor verdere behandeling.

Het gaat hem relatief goed.

Hulde voor alle helpers en de helpende boten de Xapa 2 en de Annapolis.

Geheel volgens de regels voor het wedstrijdzeilen krijgen de XAPA 2 en de ANNAPOLIS als ze meer uitslagen hebben compensatie voor deze uitslag zodat zij van hun hulp zeker geen nadeel zullen ondervinden!

 

De uitslagen van de Goofies zeilwedstijden van december 2019

 

ORC A

Winnaar in ORC A werd Karel Verhulst uit Knokke(B) met de RAQUERO voor Frans de Vries Lentsch uit Rotterdam met de STORTEMELK en René Gommers uit Overasselt die met de OLYMPIX derde werd.

 

IRC A

In IRC A ging de overwinning naar Frans de Vries Lentsch uit Rotterdam met de STORTEMELK voor Emile van Hemeldonck uit Ohlen (B) met de SNELLE VLIET en René Gommers uit Overasselt die met de OLYMPIX derde werd

 

ORC B

Winnaar in ORC B Kees de Ridder uit Kats met de ALDEBARAN V voor zijn neef Eric-Jan de Ridder uit Oss met de VINDIO en Bas Dijkhuizen uit Kamperland die met de ELYXIR derde werd.

 

IRC B

In deze klasse won Laurent Vercammen uit Nijlen (B) met de WHITE RABBIT voor Bert Janssen uit Morsel(B) met de CAMINATA en Christof Lamproye uit Kortenberg (B) die met de ENIGMA derde werd.

 

ONGEMETEN A:

In de klasse ONGEMETEN A won  Mark van Driel uit Rhoon met de FAMOUS GULL 2 voor  Wilfried Geulleaume, uit Steendorp (B) met de  POPEYE en Chris Houbolt, uit Rijsbergen met het jacht  KAREL MET DE HOUTEN POOT die derde werd.

 

ONGEMETEN B

Winnaar werd het jacht WINDHAPPER van schipper Marcel Minten uit Edegem (B) voor Stephan Schodts uit Huldenberg(B) met de SPINDRIFT en I.P. Versluis uit Haaften met de ONDINE.

 

De volgende Goofies zeilwedstrijd in Colijnsplaat is op 4 januari 2020.

Op 14 december 2019 wordt in Colijnsplaat de traditionele Kerstrace gevaren informatie en aanmelden via https://www.kerst-race.nl

ORC IRC

SAMENSMELTING ZEILBOND i.o. en WATERSPORTVERBOND

2 december 2019 - UTRECHT 2 december 2019 - Na constructieve gesprekken tussen de Zeilbond i.o. en het Watersportverbond komt het per direct, in het belang van de ................................... Lees verder

50 jaar Deltaweekend, een feestje waard!

23 december 2019 - Al vijftig jaar het grootste meerdaagse zeilevenement in de Zeeuwse Delta. Dat doet niemand ons na! Dat is de verdienste van al die enthousiaste zeilers, ....................... Lees verder

>