Review bij vermoeden afwijking ORC Meetbrieven

14 juni 2018 - Het komt wel eens voor dat er ten aanzien van deelnemers aan een wedstrijd twijfel is of een meetbrief correct is voor het schip of dat het schip volgens zijn meetbrief vaart. Wanneer je tijdens een wedstrijd het idee hebt dat een tegenstander niet aan zijn meetbrief voldoet, is een protest indienen op basis van RvW artikel 78.1 de juiste weg. Maar er is nog een optie . . .

Het is de doelstelling van de Noordzee Club om eerlijke wedstrijden te varen en daarbij is het nodig dat alle meetbrieven van de deelnemende schepen zonder fouten zijn. Daar maken wij ons hard voor.

Wanneer er buiten de wedstrijden om twijfel is over de kwaliteit van de eigen meetbrief, of die van een ander, dan kan een verzoek tot toetsing worden ingediend bij de Technische Commissie van de Noordzee Club. Hiertoe stuur je dan een goed onderbouwd verzoek naar de Technische Commissie van de Noordzee Club via TC@noordzeeclub.nl met kopie aan ORCsupport@noordzeeclub.nl.

Hiervoor geldt de volgende procedure:

  1. Na ontvangst van een schriftelijk en gemotiveerd verzoek zal de Technische Commissie het verzoek beoordelen.
  2. Als de  Technische Commissie van mening is dat de meetbrief herzieningen behoeft zal zij het bestuur van de Noordzee Club (de klassenorganisatie voor ORC in Nederland) vragen een verzoek tot hermeting of aanpassing te doen bij het Ratingoffice van het Watersportverbond.
  3. Het Ratingoffice stuurt het verzoek van het NZC bestuur door aan de eigenaar en er worden acties ondernomen om de meetbrief te verbeteren.
  4. De aanvrager wordt door de Technische Commissie ingelicht over de beoordeling en de eventuele vervolgstappen.

Deze procedure is toegankelijk voor alle meetbriefhouders, dus ook wanneer je nog geen lid bent van de Noordzee Club.

Er is ook een document gepubliceerd bij de downloads voor de ORC klasse. 

ORC 2H

Een regelrechte Eyeopener

8 juni 2018 - Ruim twee weken geleden zeilden wij de korte baan wedstrijden van de North Sea Regatta nadat we eerst op en neer naar Engeland waren geracet (Blog 2). Met gemengde gevoelens sl... Lees verder

It's a wrap

27 juni 2018 - De winnaars zijn bekend, de prijzen uitgereikt, het Deltaweekend 2018 zit erop. We kijken terug op een fantastische 48ste editie van dit mooie zeilevenement op de ................. Lees verder

>