Rolex Fastnet Race 2021: 15 van de 26 Nederlandse deelnemers gefinished

19 augustus 2021 - De 49e editie van de Fastnet Race ging op zondag 8 augustus van start met ca. 350 deelnemers waarvan 24 Nederlandse inschrijvingen in de verschillende IRC-klassen en 2 in de Class 40. Van de 24 Nederlandse inschrijvers zijn er 21 zijn ook daadwerkelijk gestart voor hun race van 695 mijl van Cowes via de Fastnet Rock naar Cherbourg. De komende tijd willen we alle leden van de Noordzee Club die hebben deelgenomen extra aandacht geven.

15 van de 21 Nederlandse jachten hebben de wedstrijd uitgezeild, 14 in de IRC en 1 in de Class 40. Een geweldige prestatie en vanaf deze plaats een welgemeende felicitatie waard.

De Il Corvo, de Double Edge en de Winsome hebben zelfs een tijdje eerste in hun klasse gelegen.

Helaas hebben 6 jachten om verschillende redenen moeten opgeven.

Het totaaloverzicht staat onderaan dit artikel of klik hier voor de PDF.

De komende tijd willen we alle leden van de Noordzee Club die hebben deelgenomen en op sociale media hun verhalen gepost hebben extra aandacht geven.

Van een aantal deelnemers hebben we al hun posts. Hieronder volgt een selectie die ongetwijfeld nog uitgebreid zal worden. Klik op de bootnaam en een nieuwe pagina opent

De Winsome heeft haar eigen website waar je al hun ervaringen kunt nalezen. 

De Sailmon meldt zich zo op facebook. 

Il Corvo heeft een mooie video impressie gemaakt.

De Letitgo3 foto's staan op facebook en op youtube komt de Letitgo3 in beeld vanaf 2:00 (minuten) en meer uitgebreid tijdens de start van IRC3 hier vanaf 2:00:30 (2 uur, 0 minuten en 30 seconden).

De Moana viert het met deze post op facebook.

Van Ocean Breeze staat er een interview op Zeilhelden - met dank aan Zeilhelden.

De Stardust maakt een serie van 6 video's van hun gehele avontuur van begin tot einde. De 1e vier afleveringen staan op youtube met nog 2 in de pijplijn.

Ongetwijfeld volgen meer verhalen in de komende dagen.

Hieronder het totaaloverzicht van deelnemrs en uitslagen.

 

 

 

 

 

 

 

 

IRC 2H

Pampusregatta 4 en 5 september - zeilen staat centraal

16 augustus 2021 - De Zeilvereniging het Y is blij het eerste weekend van september de Pampusregatta 2021 te kunnen organiseren. Na de record-deelname in 2020 (75 boten, in de eerste wedstrijd na... Lees verder

Noordzee Club Borrels met extra's!

19 augustus 2021 - Het bestuur wil graag naar de leden toekomen met een Noordzee Club Borrel tijdens de grotere evenementen in het najaar. De eerste borrel was gepland tijdens de Flevo Race, maar... Lees verder

>