Twee nieuwe webinars in maart!

16 februari 2021 - De Noordzee Club organiseert op 2 en op 16 maart twee interessante webinars voor ORC zeilers. Op 2 maart zal het onderwerp het (vernieuwde) ORC certificaat zijn: welke informatie zie je op het certificaat en welke gegevens kun je beïnvloeden? Op 16 maart gebruiken we beeldopnames van het NK ORC 4 voor een dieper inzicht in manoeuvres, zeiltrim en tactiek.

Twee interessante online Webinars verzorgd vanuit de Noordzee Club:

Hét ORC-certificaat
Dinsdag 2 maart 2021 van 20.00 – 21:30 uur.

We beginnen 2 maart met een uitleg over het ORC-systeem, hoe ziet het certificaat eruit, welke informatie kunnen we daarop vinden en hoe kunnen wij als zeilers deze beïnvloeden?
In samenwerking met de Noordzee Club, de klassenorganisatie voor ORC en IRC gemeten schepen, en het Watersportverbond zullen Raymond Roesink (Technische Commissie Noordzee Club) en Erik van Vuuren (Wedstrijdcommissaris Noordzee Club) jullie meenemen in de ‘wetenschap’ achter het ORC-systeem. Een leuke en leerzame manier om meer te weten te komen over wedstrijdzeilen onder ORC!

Tips & Trucs n.a.v. het NK ORC4 2020
Dinsdag 16 maart 2021 van 20.00 – 21.30 uur.

September vorig jaar organiseerde de Koninklijke Nederlandsche Zeil- & Roeivereeniging Muiden tijdens de Zuiderzee Regatta het NK ORC4. Een mooi divers en kleurrijk veld streed daar om de felbegeerde blauwe Kampioenswimpel. Op 16 maart gaan we, aan de hand van tijdens de wedstrijden gemaakte opnames, manoeuvres, zeiltrim en tactiek nader onder de loop nemen. De zeer ervaren wedstrijdzeilers Rob Schutte (actief lid van de KNZ&RV) en Erik van Vuuren (Noordzee Club) zullen ons trakteren op leerzame tips en trucs. Zowel interessant en leerzaam voor deelnemers aan het NK als voor andere geïnteresseerde ORC zeilers.

Het idee om beide webinars te organiseren is ontstaan naar aanleiding van een levendige discussie binnen de ¼ Ton en de ORC4 klasse. Beide webinars zullen dan ook worden toegespitst op deze groep zeilers maar uiteraard is iedere geïnteresseerde welkom.

Voor beide webinars kunt u zich hier apart inschrijven: 

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=DQSIkWdsW0yxEjajBLZtrQAAAAAAAAAAAANAAYwLef5UN1c5RlFXNkRDUThQQzdHWVQ5SFRLU1NETS4u

In de week voor het betreffende webinar ontvangt u een persoonlijke link.

ORC IRC 2H DQTC

Regelmatige kielinspectie voor wedstrijdjachten

21 januari 2021 - Bij slecht weer zoeken toerjachten de haven op. In een rapport over de kielbreuk van de verbouwde Ker 40 “Showtime”, na de Sydney Hobart Yacht Race van 2019, wordt aangeraden ..... Lees verder

First ever ORC Double Handed European Championship

20 februari 2021 - Wat in Nederland ooit begon met de 50 Mijl georganiseerd door de Stichting Shorthanded vanuit Lelystad. Een wedstrijd zonder SW, ORC of IRC rating maar één die de eerste jaren p... Lees verder

>