Van Uden Reco Oktober Races laatste kans voor zeilteams

25 september 2019 - In het eerste volle weekend van oktober vinden weer de Van Uden Reco Oktober Races plaats waarin de zeilteams nog een kans krijgen om een betere positie ..............

in de Competitie van 2019 te bewerkstelligen of toch nog als winnaar van het klassement tijdens de Dag van het Wedstrijdzeilen op 23 november a.s. gehuldigd te worden.

In de ORC 1 klasse is de winnaar al verzekerd van de 1e plaats, maar in ORC 2 is er nog een felle strijd te verwachten tussen de Extra Djinn en Rosetta die slechts één punt van elkaar verwijderd zijn, mede omdat de Rosetta een taktiek had bedacht voor de middellange baan op zondag tijdens de Lelystad Regatta die helaas verkeerd uitpakte en daardoor naar de 2e plaats zakte.

In ORC 3 / 4 gaat de strijd om de top tussen Sail Select en Aligator for Ever waarbij moet worden aangemerkt dat met de huidige aanmeldingen voor Oktober Races de beste kansen zijn weggelegd voor Sail Select.

In de ORC 2H klasse is het nog een spannende strijd tussen de HUBO en Ajeto!, zeker als er nog genoeg punten te verdienen zijn hetgeen afhankelijk van de deelname over 9 dagen.

De uitreiking van de Verbondsbezem van het Watersportverbond zal nog heel wat teweeg brengen omdat niet in alle klassen voldoende wedstrijden door de deelnemers zijn gevaren.

Voorwaarden om in aanmerking te komen voor de Verbondsbezem:
5.3 Voor de ORC Competitie tellen de beste 4 evenementen en voor de Twohanded Competitie tellen de beste 5 evenementen. Gedurende de competitie kunnen meerdere personen het verantwoordelijk persoon zijn van een schip, voorwaarde is dat 1 persoon minimaal 50% van de gescoorde wedstrijden verantwoordelijke persoon is.
5.4 Voor uitreiking van de Verbondsbezem in de ORC Competitie en de TwoHanded Competitie moeten in hun klasse door minimaal 5 deelnemers minimaal 4 evenementen verzeild zijn.

Voor het volledige competitie reglement:
http://noordzeeclub.nl/media/1763/competitiereglement-2019.pdf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ORC IRC 2H DQTC

Zuiderzee Regatta 2019 verzeild onder mooie condities

24 september 2019 - Afgelopen weekend zeilden 35 kajuitboten vanuit Muiden de Zuiderzee Regatta. Naast de ORC 4 klasse voer ook de Pion klasse mee en voor beide klassen was het evenement ............. Lees verder

Robert Rosen Jakobsen gaat wederom de Oceaan over

25 september 2019 - Na mijn laatste Transat zes jaar geleden sta ik op het punt weer de oceaan over te zeilen. Hoewel ik voorlopig nog steeds mini Transat 650 vaar (met een nieuwe Pogo 3), ........... Lees verder

>