Vuurschepen Race van uitersten

16 mei 2018 - Vorige week dinsdag is het startschot gegeven voor de Vuurschepen Race vanaf startschip Estrella. Het was een prachtige start waar goed rekening gehouden moest worden met de stroming want de wind .......

was nagenoeg weg.... Knap dat iedereen op tijd de startlijn wist te bereiken. Het voordeel was dat er mooie shots genomen konden worden..... Nadat de vloot van 40 Schepen vertrokken was in een startprocedure met 4 starts zijn de boten rustig vertrokken en de nacht in gegaan.

Overdag was het 28 graden maar nadat de zon onder was werd het tijd voor thermo kleding en voor de nacht was een extra set thermo kleding niet onverdienstelijk. Het water is namelijk nog best koud waardoor het flink afkoeld. Aangezien de wind wat veranderlijk was en uiteindelijk van noord naar zuid draaide en zeker wispelturig was met windwakken en van allerlei kanten komen, hebben sommigen het anker uitgegooid om niet achteruit te varen en anderen hebben de motor gestart waar ze helaas na 10 minuten alweer spijt van hadden...... ook hebben 2 boten de laatste aanwijzigen op de website van dinsdag middag helaas gemist of niet herkend waardoor ze toch door een zone Gevaren zijn waar ze niet doorheen mochten (een zogenaamde exclusion zone).
Iedereen heeft in ieder geval genoten en het was zeker niet saai. De meeste boten zijn op woensdag al gefinisht in Harwich en de laatste Boot heeft de finish op donderdag ochtend bereikt en zelfs die kon lekker meeeeten bij de rijkelijke lunch bij Butt & Oyster.
Daar werd een Heerlijke traditionally lunch verorberd zodat alle zeilers weer helemaal bij konden komen. Na nog wat kleine klusjes op de Boot was het rond 17.00 uur BST tijd voor een happy hour gesponsord door de NOrth Sea regatta met haring en korenwijn. Er was zoveel kg haring mee genomen In koelboxen onder het achterdek van de Boot van de voorzitter van de jachtclub Marcel Schuttelaar dat deze de race helaas niet heeft gewonnen..... de echte winnaars zijn te vinden op de website onder results.

Ook werd het 175 jarig jubileum van de Royal Harwich Yachtclub gevierd waar alle zeilers ook dit jaar weer hartelijk ontvangen zijn! Het was een uitdagende race met veel zeilwissels waar de sportschool niks bij is...... ! Nu voorbereiden op wat komen gaat, de terugreis naar Scheveningen: nog meer slalommen tussen de subsidie potten (windfarms) door. Terug wordt meer wind verwacht, 34 a 35 uur voor een redelijk snelle boot met het venein in de staart, zeg maar het laatste rak voor de kust naar de finish (Wind uit en stroming aan). Ennuh, het meest lastige: na de finish in het donker tussen alle rood groen en witte lichten van de strandtenten de haveningang vinden.

NSR vindt plaats #aanZee en is onderdeel van ‘Feest aan Zee’. Precies 200 jaar geleden werd het eerste badhuis gebouwd. In 2018 biedt Den Haag ~ Scheveningen haar bezoekers aan een zee aan festiviteiten. Bekijk het programma op feestaanzee.nl
Op een goede terugreis met de North Sea Race van Harwich naar Scheveningen en daarna de inshore races voor de kust!!! We wensen alle zeilers heel veel succes en zeil plezier en in eerste instantie tot zaterdag of zondag bij de haveningang.

 

Volg NSR ook op Facebook of Twitter #NSR18, #aanZee,  #FeestaanZee,  #ThisisTheHague

ORC IRC 2H

Offshore Worlds 2018 Class C teams confirmed

14 mei 2018 - It is only 63 days left until the start of The Hague Offshore Sailing World Championship, and the approved entries in Class C are now confirmed for this ........................... Lees verder

WK deelnemers Fun-X en Grand Slam heersen tijdens Almere Regatta

5 juni 2018 - Een prachtig veld van 70 boten zorgden voor mooie beelden tijdens de 8eeditie van de Almere Regatta afgelopen weekend (2 en 3 juni) op het Markermeer. Op zaterdag konden er onde... Lees verder

>