White Spirit Nederlands kampioen ORC 4

18 september 2020 - Afgelopen weekend streden vanuit Muiden maar liefst 23 kajuitzeilboten tijdens de Zuiderzee Regatta om de titel Nederlands Kampioen ..................

ORC 4 2020. Naast 13 1/4 tonners verschenen onder andere een aantal Marieholm IF (waaronder de ORC 4 kampioen van 2019), een FF 65 en een Tirion 21 aan de start. In 2019 zeilden 24 boten mee, we hopen in 2021 weer boven dat aantal te zitten.

Vrijdagmiddag werd op het IJmeer en het Markermeer een middellange baan van circa 15 mijl gevaren. De rappe Elvstrøm 1/4 tonner ‘Chiquitina’ van André Vink wist knap als eerste te finishen. Op rating zakte hij nog een paar plaatsjes en Michel Zandbergen stond na de eerste dag met zijn IF ‘Yansa’ op kop.
Op zaterdag en zondag werden in de zandput voor Muiden nog zes spannende up/down wedstrijden gevaren. Het veld lag vaak ontzettend dicht bij elkaar. Na de wedstrijden op zaterdag leek de strijd om de winst te gaan tussen de Samouraï 1/4 tonner 'White Spirit', de IF 'Sister Ray' en de IF 'Svea'. Ging vorig jaar de blauwe wimpel met een IF mee naar huis, dit jaar ging de wimpel naar een 1/4 tonner.

Geert Nell, Jan Smeele en Arjan Roodenrijs zeilden hun ‘White Spirit’ op zondag sterk en stabiel en wonnen de titel overtuigend met een voorsprong van 11 punten op de 'Sister Ray' van Hans Verdel. Menno Mostert werd met zijn 'Svea' derde. 

Wedstrijdleider Hein Nanninga van de KNZ&RV vond het een schitterend gezicht vanaf het startschip.

Een dergelijk veld met verschillende en kleurrijke boten zien starten is fantastisch. Er zit een behoorlijk niveauverschil in de vloot. Voorin wordt goed en hard gezeild terwijl achterin het veld nog wat te winnen is op boathandling en trim. Maar met 23 boten aan de start is het een mooie kraamkamer voor ORC zeilen. Mooie en relatief betaalbare boten, spannende wedstrijden en bovenal een erg gezellige groep zeilers."

Het wedstrijdcomité had het zowel op het water als op de wal weer perfect voor elkaar. Door Corona was het natuurlijk anders dan vorig jaar maar de deelnemers hebben geweldig kunnen varen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ORC DQTC

X-Yachts Open Huis Show 11 t/m 13 september Marina Muiderzand

9 september 2020 - Na afgelasting van de Hiswa te Water in Lelystad zijn er de nodige initiatieven ontwikkeld door importeurs, bouwers en anderszins gerelateerde watersportbedrijven om toch ......... Lees verder

Eerste Goofies winter-zeilwedstrijden in Colijnsplaat aangepast aan de bijzondere omstandigheden.

4 oktober 2020 - Winterzeilers maar ook de organisatoren van de Goofies zeilwedstrijden, de Goofen, zijn gewend zich aan te passen aan de heersende omstandigheden. Lees verder

>