Wiervrije Flevorace 2017

16 juli 2017 - Van 18-20 augustus wordt de Flevorace voor de 75e keer gehouden. De organisatie gaat er uiteraard alles aan doen om daar een succes van te maken. De laatste weken wordt er veel over wier gesproken. En zorg uitgesproken. We bagatelliseren het niet, op het Markermeer liggen er grote wiervelden. Daar moet je niet in verstrikt raken en daar kan of wil je wedstrijdzeilen. De organisatie neemt actie!

Rob Schutte van het wedstrijdcomité laat ons weten:
"De zuidzijde van het Markermeer is het thuiswater van de KNZ&RV. Het is ons daarom goed bekend op welke locaties het wier ligt en waar het niet ligt. Als de diepte groter is dan ca. 3 meter is er geen wier.

We gaan er natuurlijk voor zorgen dat onze banen op wiervrij water worden uitgelegd. En we houden de komende weken de situatie goed in de gaten, door gericht te onderzoeken: we houden up-to-date wierkaarten bij en nemen maatregelen als dat nodig is.

Voor de zekerheid stellen we de definitieve wedstrijdgebieden en de baan voor de langebaanwedstrijd pas op het laatste moment vast, zodat dit lustrum de deelnemers mooie en eerlijke wedstrijden kunnen zeilen op wiervrij water!"

We hopen dat jullie erbij zijn! Schrijf je in via www.flevorace.nl

ORC IRC SH DQTC SC

Herdenkingslocatie Frans Maas en Freddy Franssens gewijzigd

5 juli 2017 - De locatie van de herdenkingsdienst a.s. zaterdag wordt verplaatst naar de winterbergingsloods van Breskens Yacht Service. Adres : Deltahoek 26-28 te Breskens Lees verder

Breskens Sailing Weekend en One Tonner Revival Regatta 2017

10 augustus 2017 - Zeer donkere wolken trokken de afgelopen maand over het zeilsportlievende Breskens. Wat een tragedie is Breskens ten deel gevallen. Zomaar verloor Breskens twee ................... Lees verder

>