WK deelnemers Fun-X en Grand Slam heersen tijdens Almere Regatta

5 juni 2018 - Een prachtig veld van 70 boten zorgden voor mooie beelden tijdens de 8eeditie van de Almere Regatta afgelopen weekend (2 en 3 juni) op het Markermeer. Op zaterdag konden er onder prima omstandigheden 4 wedstrijden worden gevaren. Helaas viel op zondag tijdens de ..............

2ewedstrijd de wind helemaal weg om niet meer terug te komen. Het bleef daardoor bij 5 van de 7 of 8 geplande wedstrijden. 
Desalniettemin kan terug gekeken worden op een zeer succesvolle Almere Regatta, waarbij het enige smetje kwam van de overlast van waterplanten waarmee boten te maken hadden.
 
Van de 9 boten in de grootste ORC-klasse (ORC-2) was Team Fun- X van schipper Bob Jansen afgetekend de beste. Van de 5 gevaren wedstrijden werden er 3 gewonnen en behaalden ze 2x een 2eplek. Hiermee maakten ze hun ambities om ook tijdens de komende WK ORC van 12-20 juli in Scheveningen volkomen waar.
Een mooie 2eplaats voor de Moshulu van Ronald Lettenmeijer, die vlak voor Team SailSelect van Jeroen Koninkx eindigde. Alle 3 de boten varen ook in de wekelijkse woensdagavondwedstrijden van de organiserende club Flevomare.
 
De J-109 klasse was een duidelijke prooi voor de Joule van Arnold van Leeuwen: 4x een 1eplek met een 6eplaats als aftrekwedstrijd.
(NB. Van de resultaten van 5 gevaren wedstrijden mag het slechtste resultaat worden af getrokken.)
 
Spannend was het ook in de ¼ Tonner klasse. In een prachtig veld van 12 boten was uiteindelijk de Impuls van Cock Baas de beste op de hielen gevolgd door de Black Pearl van Hylke Steensma en de Second Wave van Bart Snel. De Almere Regatta was voor de 1/40 Tonners de eerste wedstrijd die meeteelt om het Nederlands Kampioenschap.
 
De winnaars van alle klassen op een rijtje:
-       ORC-1: Grand Slam (Hans Keverling Buisman)
-       ORC-2: Fun-X (Bob Jansen)
-       ORC-3: Tien-10 (Arjen van der Starre)
-       J-109: Joule (Arjen van Leeuwen)
-       J-80: Jolokia (Stephan van Denderen)
-       ¼ Tonners: Impuls (Cock Baas)
-       FF65: Fianchetto (Ed Brand)
-       SW-klasse: Sea’s Out (Fedde Andela)
-       X Family Class: Laiva (Herman Zwart)
 
De complete uitslag is te vinden op: http://almereregatta.nlonder TAB uitslagen.
Foto’s zijn te vinden op https://www.flickr.com/photos/124653274@N02/albumsen zijn vrij van rechten te gebruiken.

ORC DQTC

Vuurschepen Race van uitersten

16 mei 2018 - Vorige week dinsdag is het startschot gegeven voor de Vuurschepen Race vanaf startschip Estrella. Het was een prachtige start waar goed rekening gehouden moest worden met de str... Lees verder

Een regelrechte Eyeopener

8 juni 2018 - Ruim twee weken geleden zeilden wij de korte baan wedstrijden van de North Sea Regatta nadat we eerst op en neer naar Engeland waren geracet (Blog 2). Met gemengde gevoelens sl... Lees verder

>