Deltaweekend een kijkje achter de schermen

19 juni 2020 - Dit weekend zouden we vanuit Zierikzee de 50e editie van het Deltaweekend varen. We verheugden ons al op de feestelijkheden en de sportieve strijd, met als extra de Veronicarace buitengaats vanaf de Roompotsluizen. Helaas heeft de ...............................

Covid-19 pandemie roet in het eten gegooid. Aan de voorbereidingen heeft het niet gelegen. Om dit weekend  toch een beetje in de sfeer te blijven hieronder een kijkje achter de schermen van de Deltaweekend organisatie.

Olga van der Pols 
Sinds kort onze secretaris. Knoopt de lossen eindjes van het bestuur en de verschillende commissies aan elkaar. "Die zijn het hele jaar altijd druk bezig met de voorbereidingen, voor mij begin het echte werk pas in de week van de wedstrijden zelf. Dat begint bij de aanmelding van de teams en eindigt pas na de prijsuitreiking." 

Margriet Ardon 

Vormt in haar eentje de walcommissie, maar krijgt in de uitvoering wel de nodige ondersteuning van diverse kanten. Had bijna alles al rond voor een prachtig jubileumprogramma in Zierikzee, inclusief vergunningen, entertainment en catering. Bewaart nu de plannen en afspraken voor volgend jaar.

 

Paul Koch
Is eigenlijk altijd druk. Bijna in zijn eentje zorgt hij voor de logistiek en als hij een een gaatje vindt, dan schiet hij anderen te hulp. Van vroeg in de ochtend tot laat in de avond loopt hij te sjouwen en let hij op dingen die verkeerd dreigen te gaan. Als alles achter de rug is, gaat hij te kooi op zijn waarschip, een mooie kwarttonner, die hij altijd vanuit Willemstad als hotelschip overvaart.

Karine Dirkzwager en Lida Buitink

Twee bestuursleden met vele dubbelfuncties. Karine onder andere in de sponsorcommissie. Lida niet alleen penningmeester, maar ook lid van de sponsor- en communicatiecommissie, verder schuift ze aan bij de wedstrijdcommissie. Tijdens de wedstrijden versterken ze  het secretariaat en verrichten alle voorkomende hand- en spandiensten, net zoals alle andere vrijwilligers.

 

Stan Wulffaert en Leo Baartmans 
Zorgen voor de perscoördinatie en berichtgeving. Ze krijgen daarbij steun van vele anderen voor de social media en Deltaweekend website. Foto's en video's krijgen ze van Anusjka Martens van Fotografie Objectivo en van Kath en Ice van onze mediapartner Clubracer.

Niet iedereen is in beeld gebracht, maar vooraf en tijdens de wedstrijden komen er nog vele vrijwilligers bij. Voor op het water: startschepen en hun bemanningen, wedstrijdleiders en boeienleggers. Iedereen kijkt nu al uit naar het volgend jaar, waarin we echt hopen dat we ons jubileum in volle omvang kunnen vieren. We hopen jullie allemaal te zien!

 

Namens het bestuur iedereen een goede gezondheid en een fijn vaarseizoen toegewenst, Willem Johannesma, voorzitter

van 18 tot en met 20 juni 2021 vanuit Zierikzee
en het weekend voorafgaand de Veronicarace
.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ORC IRC 2H

Uitstel of Afstel: Nederlandse Kampioenschappen & Verbondsbezem Competitie

5 juni 2020 - Geen North Sea Race, geen Deltaweekend, een ongekende situatie waarin tal van mooie events geen doorgang vinden: dit maken we hopelijk maar een keer in ons leven mee! De conseq... Lees verder

Het Einde in Zicht!

21 juli 2020 - "Het einde in zicht?". Die vraag lijkt inmiddels beantwoord te kunnen worden want we mogen weer wedstrijden varen! We kunnen dus nog van een mooi naseizoen genieten, voordat de... Lees verder

>