In memoriam: Ruud van Wely

6 maart 2018 - Op 27 januari overleed ons erelid Ruud van Wely. Cor Dekking (tevens erelid van de Noordzee Club) schreef een kort stukje over Ruud.

Eerst kortgeleden moesten wij vernemen dat ons erelid Ruud van Wely op 27 januari is overleden. Vlak daarvoor was hij 100 jaar geworden.Veel van onze leden zullen hem gelet op zijn hoge leeftijd niet gekend hebben. Toch was hij tot kortgeleden een trouw bezoeker van onze leden bijeenkomsten.

Hij was voorzitter in de zestiger jaren, waar hij als marine officier en KMJC lid de vergadering voorzat in uniform. En als officier en KMJC lid kon je dat voorbeeld maar beter volgen.

Ondanks het feit dat hij een groot gedeelte van zijn marine jaren op onderzeeboten heeft gevaren was hij toch een verwoed zeiler. Hij kende de Solent als geen ander en in de Admirals Cup jaren was hij  altijd aanwezig om de Nederlandse deelnemers met goede raad terzijde te staan.

 

De 100-jarige Ruud Van Wely leest op welke marineboten hij gevaren heeft. © Sanne Donders

Als commandant van Hr.Ms. Poolster, een tanker/bevoorradingsschip heb ik hem leren kennen als een uitzonderlijk goed zeeman. Vaak kregen drie schepen, meest fregatten, tegelijk olie en munitie, één bakboord, één stuurboord en de derde bij het achterschip. Afhankelijk van de zeegang met een snelheid van 12 tot 18 knoop. Nooit een schrammetje en de olieslangen kwamen heel terug.

Hij straalde rust uit, maar was zeer alert, gevoel voor humor en liet mensen in hun waarde. Gezegend dat hij zo’n hoge leeftijd mocht bereiken.

 

Cor Dekking.

ORC IRC 2H DQTC SC

Perfect weer tijdens Goofies

5 maart 2018 - De afgelopen periode was het echt winter met een straffe oosten wind en er werden verschillende koude records gebroken. Bovendien was er door de langdurige Oosten wind in combin... Lees verder

Laatste Update Van Uden Reco Stellendam Regatta 2018

7 maart 2018 - Buiten vriest het een paar graden. Mogelijk gaat het zelfs naar de –10 of nog kouder. De Elfstedenkoorts steekt op. In Friesland mag niet meer worden gevaren. Varen? We denken .... Lees verder

>