Junique in de RBI

2 augustus 2018 - Een bericht vanaf de Junique in aanloop naar de start in de Round Britain & Ireland Race! "Zondag 12 augustus is het dan eindelijk zover….we starten in de Sevenstar Round Britain & Ireland Race!"

Het is voor ons een langgekoesterde wens om aan deze wedstrijd deel te nemen.  Het plan is menigmaal voorbij gekomen en twee jaar geleden hebben we de knoop door gehakt, uiteraard na overleg met onze families. We gaan het doen!

We hadden toen inmiddels, twohanded, twee Fastnet’s achter de rug en vanaf 2012 een groot aantal wedstrijden samen gezeild. Normaal voeren we de Vuurschepen Race en de North Sea Race om ons te kwalificeren voor de Fastnet. Nu werd de Fastnet van 2017 onze kwalificatie voor de RB&I.

Gemiddeld heeft een 40 voeter zo’n 12 dagen nodig om rond te gaan. Een hele gave uitdaging, maar ook een hele klus, om dit met z’n tweeën, veilig, te volbrengen. De vele uren in de sportschool, de weercursussen, het sleutelen aan de boot, de nieuwe zeilen, onze jarenlange ervaring etc. we gaan het allemaal nodig hebben :-)

Zo vlak voor de start zijn er ook momenten dat je je realiseert dat het geen sinecure is, zo’n non-stop rondje. Er zijn bekende stukken, maar het deel boven Ierland en Schotland rond de Shetland’s is nieuw. We kunnen daar van alles verwachten. Natuurlijk, we hebben de veiligheid goed doorgesproken en geoefend en hebben al het noodzakelijke aan boord, maar toch, zonder risico is het niet. Heel houden is het devies. Met dat bewustzijn kies je er dan toch wel overwogen voor om te gaan. De uitdaging, de prestatie, de drive om uit te zeilen en voor een podium plaats te gaan is groter dan wellicht het verstand….

De twohanded klasse heeft 9 deelnemers. Wij verwachten de meeste competitie van de Sun Fast’s 3600 en de Belgische boot Azawakh. Maar je weet het nooit! In de IRC 2 kunnen we ons meten met de R&W, ook een J-122. Wij zijn de enige Nederlandse deelnemer in de klasse. In de IRC 1 vaart de Baraka GP.

Alle deelnemers varen met een tracker. We zijn dus te volgen via Yellow Brick. Ook het maandblad Zeilen volgt ons.

http://roundbritainandireland.rorc.org/follow

We gaan proberen, bij bereik onder de kust, regelmatig berichtjes en foto’s te plaatsen op https://www.zeilen.nl/  en onze Facebookpagina https://www.facebook.com/Junique-Raymarine-Sailing-Team-370270129746624/
We bedanken onze families en uiteraard ook onze sponsoren Raymarine, Helly Hansen en Alphatron voor de support!
We houden jullie op de hoogte!

Hartelijke groet,
Junique Raymarine Sailing Team
Chris Revelman en Pascal Bakker
ORC IRC 2H

Den Haag schrijft historie met nieuwe Wereldkampioenen Zeezeilen

22 juli 2018 - Een lastige laatste dag op het Wereldkampioenschap Zeezeilen. Weinig wind, stroming tegen en draaiingen. Zodra de wedstrijden eenmaal starten ................. Lees verder

Noordzee Club en het WK Zeezeilen

10 augustus 2018 - De Noordzee Club heeft een belangrijke bijdrage gedaan aan het Wereldkampioenschap Zeezeilen, dat van 12 tot en met 20 juli 2018 plaatsvond in Scheveningen. Zonder Noordzee Club... Lees verder

>