Nieuwe sponsor voor Ronde om Noord-Holland

2 mei 2019 - De organisatie van de Ronde om Noord-Holland is er in geslaagd om voor de komende 3 jaar een nieuwe hoofdsponsor te werven en wel de Gemeente Velsen. Ook de programma's rond het evenement zijn aangepast.

2019 GEHEEL NIEUW WALPROGRAMMA
Zoals jullie weten , moeten wij ons door de opgedrongen ‘groen’ transitie gaan verplaatsen naar een nieuwe starthaven, Bataviahaven te Lelystad.

Nieuwe uitdaging voor het organiserend committee. Het havenkantoor van Bataviahaven zal, net als in Muiden, omgetoverd worden tot Regatta Office van de Ronde om Noord Holland. Hier kunt u zich inschrijven en verlopen alle procedures conform afgelopen jaren, waarbij onze trouwe vrijwilligers klaar staan om u te helpen en alles in goede banen te leiden.
U ontvangt van ons per nieuwsbrief en schipperspalaver een havenindeling, dit zal per categorievlag kenbaar worden gemaakt.

Zeilschip Bounty
Vanaf donderdag 20 juni 18:00 uur bent u van harte welkom op zeilschip Bounty, “ervaar de sfeer van toen met het culinaire comfort van nu”. Dit prachtige , luxe, dwarsgetuigde zeilschip biedt alle deelnemers van de Ronde een uitgebreid captains dinner aan voor 20 euro per persoon. Alex, zijn vrouw Merilyn en crew staan in voor een gastvrij onthaal en lekker eten. Wij zijn ervan overtuigd dat het een prachtige, nautische ambiance uitstraalt en een heerlijke bodem kan leggen voorafgaand aan 110 NM varen. Een leuke bijkomstigheid...Merilyn is ook DJ, dus aan muzikale omlijsting geen gebrek.
Vrijdagochtend zal hier, in 2 sessies, ook het weerpalaver van Henk Huizinga plaatsvinden, met koffie,thee en een krentebolletje.
Voor ieders gemak meert zeilschip Bounty af voor het havenkantoor.


AANMELDEN VOOR ETEN OP ZEILSCHIP BOUNTY,
mail naar rnhpenningmeester@ysy.nl 
naam, bootnaaam, telefoonnummer en aantal eters
als bevestiging sturen we u een factuur

IJMUIDEN
Ook hier een grote verandering: er is dit jaar geen tent op de parkeerplaats van Seaport Marina.
ZanDiego Beach is onze nautische thuisbasis voor de vrijdagnacht en zaterdag .Nadat u een heerlijke Ronde hebt gevaren, voor andere misschien volbracht en voor weer een ander een enorme overwinning op zichzelf , kunt u het Regattaoffice vinden op het strand. Hier kunt u na het finishen ‘met de voeten in het zand’ u mede deelnemers vanaf zee en LED schermen de pieren van IJmuiden zien binnenvaren. Onze YSY keet zal als vanouds op de binnen Zuidpier staan om u te finishen.
Martin , Wendy en de vrijwilligers van de Ronde heten u van harte welkom in ZanDiego Beach op het strand, alwaar de Regatta Office open is voor het inleveren van de wedstrijdformulieren en u kunt bijkomen, onder het genot van koffie,thee,biertjes en
 broodjes.

De Zaterdag:
Vanaf 16:00 uur zal Toon Meyer, onze ‘huissaxofonist’ iedereen vanaf de steigers z’n bed uit ‘toeteren’ , op weg naar het strand waar we ,wel als vanouds, beginnen met steigerbier en de overheerlijke haring van Zeehaven IJmuiden.
Als het weer het toelaat serveert Hof catering weer een uitgebreide BBQ met een saladebar en de beroemde mosselen op Spaanse en klassieke wijze ( bij slecht weer wordt het een Haags Indisch buffet in plaats van de BBQ ).
Lekker met de voeten in het zand genieten van de muziek van Toon Meyer Saxotone en nieuw: de band HomemadeLemonade. Zij spelen zwoele zomerse covers op de achtergrond en blijven de hele avond bij ons.

Rondom de klok van 20:00 uur wordt het spannend: de uitslagen en prijsuitreiking, het blijft tenslotte een zeilwedstrijd/regatta!

Op veel verzoek geen band als afterparty, een aftersail borrel, maar stiekem heeft Toon  genoeg ‘vinyl’ mee.....


Over een kleine 2 maanden hopen we u allen te ontvangen

ORC 2H

Y-Toren Race 2019 in de startblokken

11 april 2019 - Op 4 en 5 mei wordt de 54e editie van de Y-Toren Race gezeild op het IJmeer. Wedstrijdzeilers kunnen zich al inschrijven via www.ytorenrace.nl. Naast ORC, Lemsteraken, Kwartton... Lees verder

Weging J/122's

7 mei 2019 - Naar aanleiding van geconstateerde meetbrief verschillen tussen een aantal J/122’s, is er reden om het (via de ORC formule berekende) gewicht van de schepen te verifiëren. In ov... Lees verder

>