Organisatie North Sea Regatta op schema

2 april 2018 - Ook dit jaar vindt het jaarlijkse zeilevenement “North Sea Regatta” weer plaats met de welbekende Vuurschepenrace van Scheveningen naar Harwich en de North Sea Race weer terug. Voor de ...............

kust van Scheveningen zullen de inshore races plaatsvinden.

Om wat lucht te hebben tussen de Vuurschepenrace en de inshore races start de Vuurschepenrace dit jaar zoals gebruikelijk weer op de dinsdagavond en wel op 8 mei 2018 om 19.00 uur. De terugtocht vanuit Harwich start op vrijdagochtend 11 mei 2018. De eerste boten worden terugverwacht op zaterdag 12 mei 2018 (altijd afhankelijk van het weer en de wind zoals elke zeiler weet…). De prijsuitreiking van deze prachtige tocht vindt plaats op zondag 13 mei.

Na de Vuurschepenrace is er even tijd om op adem te komen en het schip weer op orde te brengen om vervolgens mee te kunnen doen aan het strijdtoneel voor de kust: North Sea Regatta inshore. Deze vindt plaats met Pinksteren op vrijdag 18 mei, zaterdag 19 mei en zondag 20 mei 2018. Dit jaar hebben we drie banen in de planning. Baan A voor ORC 1, 2 en 3, ORC TwoHanded & IRC 1 en 2, Baan B voor de sportboten (SB 20, ORC Sportboats, J/70, J/80, J/22 & Yngling)  en baan C voor de catamarans waarbij de catamarans op zaterdag en zondag zullen aantreden. Het beloofd een mooi spektakel te worden. Ook rondom de races wordt gezorgd voor een gevarieerd programma met verschillende social events. Houdt voor de laatste informatie, voor de Notice of Race, voor het Notice Board en voor de social events de website van de North Sea Regatta goed in de gaten www.nsr.nl.

De Inschrijving voor de North Sea Regatta 2018 - het grootste zeilevenement voor de Nederlandse kust- is alweer even geopend, mocht u in het bezit zijn van een wedstrijdzeilboot schrijf u dan direct in en wees verzekerd van een startbewijs!

In het kort:

  • Vuurschepenrace start 8 mei 2018
  • North Sea Race start 11 mei 2018
  • North Sea Regatta inshore races 18, 19 en 20 mei 2018

Inschrijven kan via www.nsr.nl - Manage2Sail

Bij algemene vragen kan gemaild worden naar info@nsr.nl en voor specifieke vragen over de wedstrijden is het mailadres wedstrijdleiding@nsr.nl beschikbaar.   

Bewonderen vanaf de kade of het strand kan natuurlijk ook. De spannende wedstrijden zullen zeker te zien zijn vanaf de kust van Scheveningen en de zeilboten kunnen altijd aanmoediging gebruiken vanaf de kade bij het uitvaren of bij binnenkomst. Ook zijn de social events te bezoeken zonder mee te zeilen. Dus kom gerust een kijkje nemen!

Tot op het water of tot ziens op de kade of de stranden,

Met Stevige Zeilgroet,

Het Organisatiecomité van NSR 2018

ORC IRC 2H

IJspegel Atoom Cup onder mooie omstandigheden

28 maart 2018 - Na het varen van de Atoomcup afgelopen weekend bereikt ons het droeve bericht dat John Fisher varend met team Sun Hung Kai/Scallywag 2500 km verwijderd van Kaap Hoorn overboord... Lees verder

Deltaweekend 2018 werkt samen met Sail4Charity

17 april 2018 - De wedstrijden voor de Charity Cup, de jaarlijkse zeilwedstrijd voor ongemeten jachten en Old Gaffers op de Oosterschelde voor het goede doel, worden dit jaar ............... Lees verder

>