Perfecte laatste Goofies races 2021-2022

4 april 2022 - De Goofies zeilwedstrijd van maart  werd geplaagd door gebrek aan wind. Bij de laatste wedstrijd van het Goofies winter wedstrijd seizoen afgelopen zaterdag 2 april, waren de omstandigheden perfect voor een mooie wedstrijdzeildag:  Droog, een forse wind en ijskoud. Het blijven tenslotte winter wedstrijden. Ook slaagden de Goofen er in om een baan op te geven met maximaal verschillende koersen.  Kortom een perfecte afsluiting.

Wisseling van de wacht.

Afgelopen zaterdag was het ook de laatste keer dat een deel van Goofies organisatoren als zodanig optraden.

Hans en Lida Buijtink hebben een camper gekocht en gaan daarmee in het winter seizoen de zon opzoeken. Als zeilers een camper kopen, is dat vaak het einde van hun zeilcarrière.

Hans, de banenplanner, opper-spreekstalmeester en “burgemeester”  heeft dat werk nu 20 jaar gedaan en is straks in de winter niet langer beschikbaar. Lida, het wonder van de start- en finish auto en Tico van der Vaart, de virtuoos op de Starttoeter en met de finishlijsten, deden dat werk wat korten maar gaan ook stoppen. Kortom tijd voor een nieuwe startploeg en een nieuwe spreekstalmeester.

Het verloop van het seizoen.

Het afgelopen seizoen stond voor een deel nog in het teken van de Corona-epidemie. Oplossingen zoals digitale communicatie zorgden er voor dat binnen de geldende regels van de 7 wedstrijden er uiteindelijk 6 konden doorgaan. Daarvan kon er één niet worden uitgezeild door gebrek aan wind. In totaal zijn er dus 5 uitslagen voor het eindklassement. Er is geen aftrekwedstrijd. Die hebben de Corona en de wind al opgebruikt.

De einduitslag.

De winnaars van de eindklassement en Goofies kampioen in hun klasse voor het winter seizoen 2021-2022 zijn geworden:

In ORC A  Karel Verhulst met de BEL 7111 RAQUERO

In IRC A  Luc Feremans met de BEL 4343 ANTILOPE

In ORC B Menno Vercouteren  met de NED 7726 INTENSE 4

In IRC B  Laurent Vercammen met de NED 7104 WHITE RABBIT

In Ongemeten A Mark van Driel met de NED 9153 FAMOUSGULL 2

In Ongemeten B Bicker Caarten met de NED 1204 HYGIEA.

Prijsuitreiking

Gelukkig waren de beperkingen voor het samenkomen in groepen opgeheven, zodat er in de jachtclub van Colijnsplaat weer een geanimeerde “aftersail” en prijsuitreiking kon worden gehouden.

Bij die prijsuitreiking werden de winnaars van de overall uitslag in de verschillende klassen verrast met een waardevol kunstvoorwerp in gips: “Kitschi de prijskabouter”. Daarna was er nog een geanimeerde aftersail waarin zeilers elkaar uitlegden hoe ze volgend seizoen nog beter gaan varen en hoger op de uitslag lijst gaan komen.

De volgende Goofies wedstrijden staan gepland voor 1 oktober 2022.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ORC IRC

Noordzee Club Lezing 2022: Marcelien de Koning

29 maart 2022 - De Noordzee Club Lezing 2022 op 26 maart werd dit jaar verzorgd door Marcelien de Koning, 3-voudig wereldkampioen en olympisch zilveren medaillewinnares en momenteel chef zero e... Lees verder

Pin Mill Lunch bij Butt & Oyster Groot Succes

4 juni 2022 - Voor het eerst na 3 jaar afwezigheid kon op Hemelvaartsdag weer de traditionele Noordzee Club Lunch bij de Butt & Oyster in Pin Mill plaatsvinden. Ruim 200 deelnemers van de Vuu... Lees verder

>