Prijsuitreiking Noordzee Club 2017

19 november 2017 - Zaterdag 18 november zijn de jaarprijzen van de Noordzee Club uitgereikt bij de KNZ&RV in Muiden. De prijzen van de competities 2017 waren gaan verrassing meer, de winnaars konden al gevonden worden op de website van de Noordzee Club. Verrassende prijzen waren nog te verdelen onder de Special Awards. Zo werd Pieter Heerema beloond met de Coolhaas Prijs voor zijn deelname aan de Vendeé Globe.

De prijsuitreiking vond plaats na de Dag van het Wedstrijdzeilen voor kajuitjachten. Een dynamische dag waarbij de Noordzee club samen met zeilers, organisatoren, wedstrijdleiders en andere geïnteresseerden terug heeft gekeken op het afgelopen zeilseizoen. Tevens is hier vooruitgekeken naar het komende zeilseizoen met als hoogtepunt de Offshore Sailing Worlds in Den Haag. 

Onder het genot van een heerlijk diner werden vervolgens de prijzen uitgereikt. De prijswinnaars van 2017 zijn:

ORC 1: Frans Rodenburg met de Elke wint de Harry van Beuningen Trophy

ORC 2: Willem Ellemeet met de Flying Dolphin wint de Goeree Beker

ORC 3: Rob Schutte met de Numero Uno wint de Noord Hinder Prijs

ORC 4: Jeroen Hoogeveen met de Scheurijzer wint de Noordzee Club Trophy

IRC 1: Frans Rodenburg met de Elke wint de Witte Raaf Prijs

IRC 2: Peter de Ridder met de Checkmate wint de Noordzee Beker

Two Handed: Robin Verhoef en John van der Starre met de Ajeto! winnen de Magic Machine Cup

Dutch Quarter Ton Cup: Jos Kroon met de Larissa wint de Maas Prijs

 

Special Awards

Naast de uitreiking van de jaarlijkse prijzen aan de competitiewinnaars werden ook de winnaars van de speciale prijzen bekend gemaakt. Zo wint Pieter Heerema de Coolhaas Prijs voor zijn uitstekende prestatie in het lange afstandszeilen. Heerema is de eerste Nederlander die is gefinisht in de Vendeé Globe, de solo zeilrace die non-stop rond de wereld gaat.

Wytse Bouma kreeg de twijfelachtige eer voor de Pechvogel Prijs. Bouma voer samen met Jaap Barendrecht op 9 juni de OSTAR/TWOSTAR wedstrijd toen hij in golven van 15-20 meter hoog een koprol maakte met de boot en zijn mast verloor. Ze waren genoodzaakt het schip te verlaten waarna ze gered zijn door sleepboot APL Forward.

De Ocean Races Academy ontvangt dit jaar de Flipperkast Prijs voor het meest belovende aanstormende talent.

Tenslotte is de Prins Hendrik der Nederlanden voor Bouwe Bekking, de schipper van het Nederlandse team Brunel. Deze prijs ontvangt hij als erkenning voor al het bijzondere werk dat hij heeft gedaan voor de zeezeilsport.

ORC IRC 2H DQTC SC

18-11: Dag v/h Westrijdzeilen en Verbondsbezems

25 oktober 2017 - De Noordzee Club nodigt je uit voor de afsluiting van het wedstrijdseizoen op zaterdag 18 november bij de KNZ&RV Muiden. Het wordt een gevarieerde dag waarop we terugkijken naar... Lees verder

Voorbereidingen Deltaweekend 2018 in volle gang

20 december 2017 - De voorbereidingen voor de volgende editie van het Deltaweekend zijn al weer in volle gang. Zierikzee is een haven met veel historie voor het Deltaweekend. We gaan op en rond he... Lees verder

>