Veronicarace en Deltaweekend verzet naar 2022

19 mei 2021 - Het bestuur van het Deltaweekend heeft vastgesteld dat het laten doorgaan van de Veronicarace en het Deltaweekend door de Covid regelgeving helaas niet haalbaar is. Met teleurstelling is daarom besloten om deze jubileumwedstrijden voor dit seizoen af te gelasten en te verplaatsen naar 2022.

En wel op de volgende data:

• 18 & 19 juni Veronicarace vanuit Colijnsplaat
• 24 t/m 26 juni 50e editie Deltaweekend vanuit Zierikee

Tempo Covid routekaart is leidend

De ruimte die de Covid routekaart van de overheid op dit moment biedt, staat vanaf 19 mei buitensporten toe in groepen tot 30 personen voor de leeftijd vanaf 27 jaar met 1,5 m afstand. Jongeren t/m 26 jaar mochten dat al, overigens zonder 1,5 m afstand. Ook waren wedstrijden voor de jeugd toegestaan, maar alleen in clubverband. Het toestaan van wedstrijden in competitieverband, alleen voor de jeugd, zou bij de volgende stap waarschijnlijk mogen. Die stap is voorzien op 8 juni. Zoals het bestuur ook na overleg met het Watersportverbond heeft vernomen, zou pas bij een daarop volgende stap (ergens eind juni) zeilwedstrijden buiten de eigen vereniging voor de leeftijd boven de 27 mogelijk zijn. Dat zou dus al met al te laat zijn voor de Veronicarace en het Deltaweekend. Het bestuur heeft daarom het besluit voor doorgang of afgelasting nu al genomen en niet aangehouden tot 30 mei, zoals eerder aangekondigd. Daardoor is het voor iedereen eerder duidelijk hoe de vlag er bij staat. 

Kort gezegd, de stappen van de routekaart gaan op dit moment snel, maar voor de Veronicarace en het Deltaweekend helaas niet snel genoeg, iets waar het bestuur zich moet bij neerleggen. Het bestuur dankt iedereen die zich de afgelopen tijd heeft ingespannen voor de organisatie van het prachtige zeilevenement. Er waren al zeker 25 inschrijvingen voor de Veronicarace, een teken dat daar veel belangstelling voor is. Die wedstrijd buitengaats blijft dus op de kalender voor volgend jaar!

Nogmaals de data:

  • 18 & 19 juni Veronicarace vanuit Colijnsplaat
  • 24 t/m 26 juni 50e editie Deltaweekend vanuit Zierikzee 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ORC 2H

Scheveningen500 Geannuleerd

16 mei 2021 - Vanwege de nog altijd voortdurende onzekerheid inzake Covid-19 en het daarmee samenhangende beleid van de Nederlandse en Engelse overheid – heeft het bestuur van Stichting Zeilr... Lees verder

De Flevorace 2021 wordt een bijzonder zeilfeestje.

19 juni 2021 - De KNZ&RV vertrouwt erop dat de Flevorace 2021 van 20 t/m 22 augustus in Enkhuizen door zal gaan. Daarmee wordt dit het eerste post-corona evenement georganiseerd door de konink... Lees verder

>