ORC Sportboat Class

Na de start in 2016 met een aparte competitie voor ORC Sportboten wordt er ook in 2017 weer een competitie gehouden. Dit is een internationale klasse, waarin het Nederlandse team van Herman van Eijk in 2015 het EK wist te winnen. Vele one-design kielboten als de J-80, Maxfun 25 en Laser SB3, kunnen binnen de Sportboat Class met elkaar de strijd aangaan en daarmee ontstaat de mogelijkheid toch wedstrijden te varen als er onvoldoende boten voor een eigen one-design klassement aanwezig zijn.

Er zijn in Nederland 4 evenementen gepland, de North Sea Regatta, de Almere Regatta, het Deltaweekend en de VOC Cup, waar een open klasse kampioenschap zal plaatsvinden. Om deel te nemen in de ORC Sportboat klasse is een ORC meetbrief vereist waarop de IMS divisie ‘Sportboat’ aangeeft. Dit wordt automatisch weergegeven op de meetbrief, hier zijn geen extra handelingen of kosten aan verbonden.

Om in deze divisie te vallen moet de boot o.a. tussen de 6 en 9 meterlengte hebben en onder de 2000 Kg. wegen. De exacte vereisten van de Sportboat Class zijn te vinden in dit document op de ORC website.

Meer informatie over de andere klassen:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veel gestelde vragen